Intervju

SEKA ALEKSIĆ: Sa svekrvom se slažem kao sa drugaricom! Svi u porodici me zovu Svetlana!

Važno je da shvatimo da je porodica ta koja nam uvek želi dobro. Treba da se oslanjamo na naše najmilije, a ne na komentare prolaznih ljudi

Celebrities
18:25h Autor:
SEKA ALEKSIĆ: Sa svekrvom se slažem kao sa drugaricom! Svi u porodici me zovu Svetlana!
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Rasna crnokosa lepotica, hit pevačica, kreatorka modnih linija, direktna, hrabra i otvorena, Seka Aleksić je pre svega porodična žena koja svoju porodicu neguje, čuva i brani od spoljnih uticaja. Iako uspešno radi sve što se očekuje od estradne zvezde, njen dom, sinovi i suprug su joj najveće utočište. Sagradila je kuću van grada, gde uživa u zelenilu, vazduhu, slobodi i miru.

*Pošto ćete voditi emisiju pod nazivom "Majke i snajke", kako se slažete sa svojom majkom i kako biste opisali svoje odrastanje uz nju?

"Moja majka Ibrima je sigurno najznačajnija ličnost u mom odrastanju. Potičem iz skromne porodice koja je usled rata bila prinuđena da izbegne, ali i da se snalazi i dovija na različite načine kako bi opstala. Verujem da ni moj brat, a ni ja ne bismo bili ovoliko jaki i uspešni ljudi danas da nas nije vaspitao neko kao ona. Jako sam vezana za nju i ponosim se našim odnosom."

*Koji majčin savet ste upamtili i da li ga se držite?

"Nema tog saveta koji bih mogla da izdvojim. Uvek sam je slušala i beskrajno poštovala, svaku njenu kritiku. Važno je da shvatimo da je porodica ta koja nam uvek želi dobro. Treba da se oslanjamo na naše najmilije, a ne na komentare prolaznih ljudi." *Imali ste stresan period života nakon što ste iz rodnog Zvornika, zbog ratom zahvaćenih područja, došli u Srbiju. Bili ste još devojčica, ali da li su vam bolna sećanja na to vreme?

"Ne mogu reći da je bilo lako. Ipak, to su situacije koje te obeleže za ceo život. Sve se to prešivi, ali te i oblikuje i učini boljom osobom. Bože zdravlja, moja deca neće morati da prolaze kroz slične situacije i na tome sam beskrajno zahvalna."

*Postali ste velika estradna zvezda i dok su vaše koleginice birale elitna mesta u centru grada, vi ste izabrali da sagradite ogromnu kuću u Staroj Pazovi, udaljenu od gradske buke. Zašto ste se odlučili na ovaj korak?

"Obožavam što sam daleko od gradske gužve i havarije. Birali smo drugačiji put, naizgled nelogičan, ali za nas daleko prijatniji i smisleniji. Ne kajem se ni najmanje, ja sam našla svoj mir."

*Šta je najlepše kad živite u raskošnoj kući? Koji trenuci su vam najdragoceniji?

"Nije stvar u raskoši, već u miru i slobodi. Uživam u svom dvorištu, bašti, njivi. Živim i funkcionišem kao i sav normalan svet. Svaki trenutak sa porodicom beskrajno cenim i radujem se svakom momentu koji mogu da posvetim sebi i svojim najmilijima."

*Da li je i vaš suprug Veljko Piljikić bio oduševljen životom van grada? Gde ste se najviše našli?

"Svakako da je to bila zajednička ideja. Naš odnos je pun razumevanja i kompromisa, te mogu da kažem da je ovo naša najbolja odluka. Zaista smo se pronašli u životu van Beograda."

*Javnost je sa oduševljenjem dočekala rođenje vaša dva sina, Jakova i Jovana. Kako se braća slažu i ima li razlike u njihovim karakterima?

"Svi znaju koliko volim decu i da sam se dugo borila za njih. Ponosna sam na svoje sinove, a ako bog da, biće tu još dece. Njih dvojica su potpuno različiti. Jakov je strašno nemiran, pravi je dečak. Obožava da pravi smicalice i mogu da kažem da je karakterno skroz na mene. S druge strane, Jovan je smiren i umiljat i strašno podseća na Veljka. Naravno, najvažnije je da su deca živa i zdrava."

*Koliko ginete za svoju decu? Da li mislite da im treba ispunjavati svaku želju?

"Ne postoji stvar koju ne bih učinila za svoje sinove, međutim, strašno je važno da ih naučimo pravim vrednostima. Rad i disciplina dovode do uspeha u životu, a meni je veoma važno da ih osamostalim na vreme. Oni će uvek imati sigurnu zaleđinu i podršku, ali moraju da rade za sebe i svoje porodice."

*Vaspitanje dece nije lako. Ko se bolje snalazi, vi ili Veljko?

"Rekla bih da smo savršen tim. Često sam i previše popustljiva, nežna, blaga, ali tu je Veljko da bude pomalo strog, pa imamo dobar balans u kući."

*Postoje li trenuci u kući kada ste preumorni, nervozni, kada vam pukne film?

"Kako ne bi postojali? Zaista sam neko ko dosta radi, pa umem da budem iscrpljena i premorena. Međutim, zaista se trudim da cenim svaki trenutak i budem što smirenija. Od nervoze i besa nemamo ništa, samo stres koji nas svakako okružuje." *Vi ste i majka i snajka. U kakvim ste odnosima sa Veljkovom mamom i zašto po vama često postoji neprijateljski odnos između snaje i svekrve?

"Veljkova majka i ja smo kao drugarice. Razmišljamo na vrlo sličan način i delimo iste vrednosti. Naš odnos je pun poštovanja i ljubavi, pa mi je teško da zamislim kako bi bilo da je drugačije. Mislim da je stereotip da se snajke i svekrve ne slažu."

*Da li se vaše porodice okupljaju često za praznike, rođendane ili nekom drugom prigodom? Mesta ima...

"Naravno da se okupljamo kada su takvi povodi, ali i kad god nam vreme i situacija to dozvole. Koristimo svaki trenutak da budemo svi zajedno, pogotovo sada kada se manje radi. Porodica je svetinja i nikada se ne sme zapostaviti!"

*Postoji li neko ko vas još uvek zove Svetlana?

"Naravno! Cela porodica me zove Svetlana."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs