HRABRO SE BORILA

ZA NJOM JE PLAKALA CELA JUGOSLAVIJA: Naša glumica krila opaku bolest sve do smrti, deci ostavila potresno pismo!(FOTO)

Lepa i talentovan glumica izgubila je najtežu životnu bitku, koju je hrabro vodila do poslednjeg daha.

Celebrities
20:59h Autor:
Foto: Printscreen Youtube / Predrag Toncic

Stanislava Pešić, naša priznata glumica, rođena je u Beogradu u vreme rata, 7. juna 1941. godine, a tek iz trećeg puta uspela je da položi prijemni na Akademiji.

 

Čim je završila studije angažovana je u Narodnom pozorištu, a na filmu je debitovala 1961. godine, i za ulogu Saše u "Pesmi" Radoša Novakovića nagrađena je na festivalu u Puli. Ogromnu popularnost stekla je ulogom Olge Petrović u čuvenoj TV seriji "Pozorište u kući".

Stanislava Pešić
foto: Printscreen Youtube / Predrag Toncic

Usledile su brojne glavne i sporedne uloge, a na Televiziji Beograd je radila i kao voditeljka programa za decu.

 

Godine 1992. Stanislava je obolela od raka. Svoju poslednju ulogu u drami “Dugo putovanje u noć” hrabro je odigrala u vreme kada je već bila teško bolesna.

 

Poslednje godine života, tokom borbe sa opakom bolešću, ostale su zapisane u njenom dnevniku, pretočenom u knjigu "Devetnaest društvenih igara" koja je objavljena nekoliko meseci pred njenu smrt. U njoj je opisala svoju potresnu borbu sa bolešću, strahove, nadanja, ali i objavila pisma koja je u najtežim trenucima slala svojoj deci.

 

Stanislava je iza sebe ostavila dva sina - Peru i Ivana. Njen sin Ivan bio je u petogodišnjem braku sa glumicom Vanjom Ejdus sa kojom ima ćerku. Čuvena glumica otišla je tiho, pre 20 godina, kada je 20. novembra 1997. u Beogradu izgubila najtežu životnu bitku.

(Stil.kurir.rs/Pulsonline)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...