25 GODINA OD PRVOG JAVNOG NASTUPA

OD BALERINE, PREKO MAGAZINA DO JEDNE OD NAJVEĆIH ZVEZDA REGIONA: Životni put Jelene Rozge! (VIDEO)

Hrvatska pevačica danas dominira muzičkom scenom, a svoj prvi javni nastup imala je 90-ih

Celebrities
12:19h Autor:
Foto: Kurir/Damir Dervišagić

Hrvatska pevačica Jelena Rozga (43) jedna je od najpopularnijih muzičkih zvezda u regionu, a iza nje je 25 godina duge i uspešne karijere.

 

Majka Marija i otac Ante su primetili njen talenat za muziku i ples, pa su je sa sedam godina upisali u osnovnu baletsku školu. Školovanje je nastavila u Zagrebu gde je upisala srednju baletsku školu. 


Plesala je u baletu Hrvatskog narodnog pozorišta i nastupala je u predstavama: „Uspavana lepotica“, „Trnova ružica...

 

Pop pevačica se tim povodom prisetila svojih početaka i prvog javnog nastupa u Opatiji na Dori - hrvatskom izboru za pesmu Evrovizije 1996. godine.

 

Tada 19-godišnja Jelena izašla je na binu pred publiku u beloj haljini za balet, pevajući pesmu "Aha" i plešući kao balerina. Kao debitantkinja osvojila je drugo mesto.

 

 

"Mojih prvih 25 godina. Kada sam prvi put na današnji dan uzela mikrofon u ruke nisam bila svesna kakva me budućnost čeka... Bilo je svega, uspona, padova, sreće, razočarenja, puno lepih i onih malo manje lepih stvari. Ali da se opet rodim isti put bih izabrala... jer onaj osećaj koji imam kad sam na bini, onaj minut srca mog, kada ginem i kada su dani bez broja, najsrećnija sam na svetu",  napisala je Jelena Rozga i zahvalila se publici koja je prati već dugi niz godina.

Jelena Rozga
foto: Kurir/Damir Dervišagić

Mnogi su već tada predviđali da će upravo ona biti nova pevačica popularne grupe "Magazin"čiji je osnivač Tonči Huljić. I nisu pogrešili, tako je i bilo!

 

Od ovog nastupa Jelena je svoje baletanke za balet kojim se bavila pre pevanja, zamenila je visokim potpeticama i mikrofonom. 

 

Već iste godine, u čuvenoj splitskoj grupi ",Magazin" zamenila je tadašnju pevačicu Danijelu Martinović, što se pokazalo kao pravi potez s obzirom na to da je grupi vratila veliku popularnost iz 80-ih u narednih 10 godina.

Jelena Rozga
foto: Kurir/Damir Dervišagić

Nakon uspešne saradnje 2006. odlučila je da krene u solo vode, a njena popularnost danas govori u prilog tome da je učinila pravi potez.

 

Debitanski album "Oprosti mala" izdala je 2006. godine, a zatim su se ređali "Bižuterija", Moderna žena", kao i best of Jelena Rozga.. kao i brojne singlove i koncerte..

 

Nekadašnja stidljiva mlada devojka koja je na Dori prvi put javno uzela mikrofon u ruke, stasala je danas u jednu od najvećih zvezda u regiona i postala uzor mnogim mladim devojkama.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...