OSVANUO SPORAN MURAL

ĐORĐE BALAŠEVIĆ DOBIO MURAL U NOVOM SADU – FANOVI ZGROŽENI: Ovo je bruka i sramota!(FOTO)

Poznati kantautor dobio je mural u rodnog gradu, koji je izazvao velike polemike i negodvanje jednog dela javnosti i fanova.

Celebrities
17:39h Autor:
ĐORĐE BALAŠEVIĆ DOBIO MURAL U NOVOM SADU – FANOVI ZGROŽENI: Ovo je bruka i sramota!(FOTO)
Foto: Kurir/Dragan Kadić

Đorđe Balašević dobio je mural i u Novom Sadu - da nije tužno, bilo bi smešno.

Pričaće ti o plovidbi, ti što sidro nisu digli…”, ispisani su stihovi “Uspavanke za dečaka”, dirljiv je podsetnik na delo Đoleta Balaševića.

Jer, lik baš i nije verno prenet, i da nije kape Panonskog mornara, teško bi ga prepoznali s belom bradom dostojnom Deda Mraza i pogledom bez onog karakterističnog sjaja. Mnogi komentarišu i kako novonastali mural podseća više na mornara Popaja, nego na preminulog umetnika.

Taj pogled Balaševića čini se uspeli su bolje da uhvate autori murala u Doboju. I Panonski mornar zagledan u Jadran u Rijeci nosi osmeh koji dobro znamo.

Možda zato je ovaj na Limanu, koji potpisuje Uroš Štrboja baš izazvao brutalne reakcije. Za one koji se ne sećaju, u pitanju je autor kontroverznog murala posvećenog košarkašima. A komentari su i u slučaju Balaševića, dosta slični kao onomad kad se o njegovim prikazima Divca i Stojakovića govorilo kao o uvredi za košarku.

Komentari na pomenuti mural su, malo je reći, negativni i podrugljivi, a Đoletovi fanovi na društvenim mrešama izražavaju negodovanje nekim od sledećih komentara:

"Otkud Nestorović na Đoletovom muralu?"

"Miša Tumbas s bradom."

"Mikrofon je pogođen, svaka čast…"

"Pa, kapu je pogodio".

"Đole Đogani s bradom."

"Ovo je tako loše, ja ga nikad ne bih prepoznala da nije napisano ko je. Baš, baš loše."

"Meni je ovo nekako baš bezobrazno, naslikaš Tumbasa i napiseš pored Đorđe Balašević, i evo ja završio. I sad nije ok da neko to prekreči, jer se on potrudio, pa valjda i sam vidi šta je uradio."

"Izgleda da je moler namolovo sam sebe. Balaševića sigurno nije."

Kako se vama dopada Balaševićev mural? i da li mislite da zaslužuje bolji?

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs