Neverovatno

Sa 50 pokrenula svoj posao, sa 90 skočila sa padobranom: Filis (95) otkriva tajnu zdravlja i dugog života! (FOTO)

Svesna je da telo s vremenom slabi, ali tvrdi da zbog toga treba da se bori kao luda i da je to bitka koja nema kraja.

Objavljeno: 20.01.2019. 12:38h
Autor:
Foto: Printscreen Youtube / Lifescript TV

Amerikanka Filis Sjuz postala je inspiracija ženama širom sveta zbog svog načina života. Naime, Filis ima 95 godina i piše svoju prvu knjigu "20 saveta kako da promenite život". Ističe kako nikada u životu nije žurila pa je tako sa 50 godina pokrenula svoj posao, sa 75 godina letela je trapezom, sa 85 godina otišla je na prvi čas joge, a prvi put je skočila padobranom kada je imala 90 godina. Neverovatno, zar ne?

Legendarna Zlatna devojka napunila 97 godina: Njen život je bio i više nego neverovatan!

Ova impresivna žena kaže kako želi da bude inspiracija svim ljudima nezavisno od godina koji se bore sa zdravljem. Priznaje kako i sama ima zdravstvenih problema, ali je to ne sputava da radi stvari koje želi u životu. Glavni cilj joj je da se oseća dobro i da bude u savršenoj formi bez obzira na to što ima bolove u ramenima i stopalima, povređen joj je meniskus i pukao joj je i jedan biceps. Svesna je da telo s vremenom slabi, ali tvrdi da zbog toga treba da se bori kao luda i da je to bitka koja nema kraja.

Ima 80 godina, a izgleda kao da joj je 50: Ona je ubeđena da je mladom čine ove 4 stvari! (FOTO)

Svoj dugi život Filis delimično može da zahvali i genima. Njena sestra nedavno je proslavila 100. rođendan, a majka joj je doživela 94 godine. Ipak, uprkos tome ona veruje da je ključ dugovečnosti i trajnog zdravlja u tome da ostane aktivna, otvorena i bez straha od učenja novih stvari.

Savet bake Milice (84) koja se nije razbolela već 40 godina! (RECEPT)

Filis je bivša plesačica, a baletom je počela da se baviti kada je imala 14 godina. Priznaje kako je već tada znala da će se plesom baviti ceo život. Nikada nije imala više od 45 kilograma, a priznaje da može da jede šta god poželi. Što se tiče njene ishrane, kaže kako jede sve, ali da je tajna u količini, odnosno porcijama.

Za bolji i srećniji život: 8 stvari koje treba da uradite ako imate više od 50 godina!

Ova 95-godišnjakinja vežba jogu svako jutro sat vremena, a osim toga pleše i tango. "Znala sam da ne mogu da bude dobra u tangu ako ne budem dovoljno dobra u jogi. Trebala mi je ravnoteža pa su joga i tango sklopili brak," kaže Filis.

Ima 40 godina, 10-oro dece i savršen izgled: Svaki dan stiže da čita i vežba, a ovo je njena jutarnja rutina! (VIDEO)

"To je moja filozofija. Živeti sedelačkim načinom života je strašno, zato se pokreni. Pleši, hodaj, bilo što, samo se kreći. Nakon toga, treba da znaš kako da se nosiš s izazovima jer ih je jako puno. Prihvati ih, odgovori na njih i nauči nešto svaki dan - novi jezik ili muzički instrument... Ja sam veoma motivisana i ne odustajem. Bez obzira na to koliko je teško, znam da ću uspeti," kaže Filis.

Ima 125 godina, kuva i šeta 3 kilometra dnevno: Ovo je njegova tajna dugovečnosti! (VIDEO)