o njenom ljubavnom životu se i danas priča

Živela sa dva muškarca, sestrinu smrt jedva preživela: Životna priča Šarlote Rempling! (FOTO)

Velika glumica i žena od stila.

Objavljeno: 31.08.2020. 09:38h
Autor:
Šarlota Rempling, Foto: Profimedia

Iako je znamo kao glumicu koja je igrala u francuskim i italijanskim filmovima, Šarlota Rempling je glumica engleskog porekla. Kćerka zlatom ovenčanog olimpijca i majke slikarke, pohađala je školu Jovanka Orleanka u Versaju da bi se kasnije školovala u Birtaniji. Zbog toga nosi i titulu najfrancuskije britanske glumice.

Bio je opsednut ženama, ali s njom je živeo do smrti: Životna priča najkontroverznijeg fotografa 20. veka!

foto: Profimedia

Karijeru je započela sredinom šezdesetih godina, a šansu je dobila i u brojnim filmovina A liste. Radila je sa svetskim imenima kao što su Vudi Alen ili Pol Njumen. Iako je imala relativno dobar debi, nerado ga se seća, jer je stalno imala osećaj da su ljudi bili toliko pod uticajem narkotika da jednostavno nisu ni uživali u dobrim, lepim stvarima koje su im se dešavale i koje su stvarali.

Bio je lep kao greh, talentovan i proklet: Životna priča jednog od najvećih muzičara 20. veka! (FOTO)

foto: Profimedia

Glumila je tokom sedamdesetih i osamdestih sasvim užurbano da bi napravila pauzu, sve do Ozonovog filma, „Bazen” iz 2003.godine. To je bio težak period jer se suočavala sa smrću svoje sestre koja je izvršila samoubistvo nakon pobačaja. Remplingova i njen otac krili su to od majke i tako je bilo sve do njene smrti, 2001. godine.

Kada je u 59. godini igrala u film „Ka jugu”, koji se bavi seks turizmom, u kome igra neudatu Engleskinju koja putuje na Haiti da bi sebi našla partnera, izjavila je da ne bira uloge da bi nekoga šokirala, nego ih bira po tome koliko su njoj same izazovne. Pored ovog filma i „Bazena”, zrela Remplingova se pojavila i u nastavku filma „Niske strasti”, a igrala je i majku Kire Najtli u filmu „Vojvotkinja”. Film "45 godina" joj je 2015. godine doneo i nominaciju za Oskar.

Njen put do zvezda bio je posut trnjem: Potresna životna priča najseksepilnije plavuše 90-ih!(FOTO)

foto: Profimedia

Pored glume, Remplingova se bavi i pevanjem. Objavila je album „Comme une femme ( Kao žena )” na engleskom i francuskom jeziku. Zbog izvanredne glume ali i zbog karakteristične lepote, stava i harizme pojavljivala se na naslovnim stranicama Voga, Ela, Harpers Bazara. Nedavno je bila jedna od osam žena koje su se slikale za Elle bez šminke i retuširanja, pored Monike Beluči, Sofi Marso, Eve Hercigove.

Došao iz sirotinje, osvojio svet: Životna priča najfatalnijeg muškarca 80-tih! (FOTO)

foto: Profimedia

Do sada je imala tri braka. Za prvi su je optuživali čak da je zajednica u troje – menage a trois, jer su ona i njem muž publicista živeli sa jednim britanskim manekenom. Ali za Remplingovu je to bilo neadekvatno predstavljanje situacije, jer oni su, po njenim rečima, živeli zajedno kao cimeri i stan je bio jedina stvar koju su delili. Iz tog braka ima sina. U drugi brak je ušla sa kompozitorom Žan Mišel Žarom sa kojim ima sina, koji je mađioničar.

Životna priča Stanislave Pešić: Bila je radosna u životu ali i kada se opraštala od njega! (FOTO)

foto: Profimedia

Razvod od Žara je bio skandalozan, jer mu je predhodila medijska hajka u kome su razotkrivane Žarove avanture pa je Remplingova doživela nervni slom. Već trinaest godina je u srećnoj vezi sa francuskim tajkunom, koji se bavi komunikacijama. Radi na tome da uz pomoć advokata spreči objavljivanje biografije, koju je priredio jedan njen bliski prijatelj.

Tajanstvena i svoja, Remplingova nije mnogo toga menjala u svom izgledu. Nije ekspreimentisala, kosa joj je uvek ista ili slična, dužina se razlikuje u nijansama, a šminka je stilski gotovo nepromenjena, danas kao i pre nekoliko decenija.

Životna priča modnog dizajnera koji je opsednut svemirom i budućnošću: Ima 98. godina i ne prestaje da radi! (FOTO)

foto: Profimedia

Vudi Alen je njen lik u filmu opisao kao ženu koja blista dva dana u nedelji, a ostatak je mrzovoljna i bedna. Remplingova je potvrdila da je ponekad stvarno takva. Ali to nije sprečilo kreatora Marka Džejkobsa da Rempligovu uzme za svoju kampanju pre nekoliko godina, potvrđujući još jednom da je ona žena od stila čija lepota traje.