Rak je bolest koja u poslednje vreme najviše donosi smrtnih slučajeva. Iako se svake godine troše milijarde dolara na visokotehnička istraživanja, čini se da jednostavno nismo u stanju da otkrijemo lek za ovu bolest.
Često razmišljamo o tome šta treba isključiti iz ishrane da bismo sprečili razvoj raka: rafinirani šećer, prerađenu hranu i td.
To je tačno, ali možda bi trebalo još nešto da uradimo. Šta ako bismo u ishranu dodali neku hranu koja je u stanju da uništi rak?
Ovo su neke od namirnica zbog kojih rak gladuje i ne može da napreduje:
- Jabuke (kisela sorta)
- Borovnice
- Brusnice
- Paradajz
- Kiseli kupus
- Beli luk
- Bosiljak
- Crni luk
- Majčina dušica
- Džumbir
- Karfiol
- Sirova šargarepa (sok od šargarepe)
- Brokoli
- Kupus
- Kelj
- Limun
- Grejpfrut
- Lan
- Pasulj
- Spanać
- Biber
- Seme bundeve
- Mahunarke
- Maslinovo ulje
- Šitaki pečurke
- Orasi
- Bademi
- Avokado
- Korijander
- Laneno ulje
- Morska so
- Spirulina
- Ulje crnog kumina.
Obavezno je isključiti meso, mlečne proizvode, proizvode koji sadrže šećer, slatko voće, proizvodi sa visokim glikemijskim indeksom (testenina, beli hleb, pirinač i td.)
Istraživači raka veruju da ograničenje kalorija ima presudan značaj za izlečenje. Suprotno tome, gojaznost ili višak kalorija dovodi do ubrzane deobe i rasta ćelija.
"Prilično je očigledno pričati o tome šta je to što moramo isključiti iz ishrane. Ali, hajde da krenemo drugim putem i pitamo se: šta bismo mogli da dodamo našoj ishrani kako bismo ojačali imunitet? Drugim rečima, da li je moguće da se rešimo raka ako ga izgladnimo?", pita se doktor Vilijam Li