Ovo su najčešći uzroci bračnih svađa

5 stvari na koje muškarci zaboravljaju nakon venčanja: Ne smete prestati da je držite za ruku!

Muškarcima vaše Da kod matičara zadovoljava njihov osećaj uspeha i smatraju da više nema potrebe da osvajaju svoju nežniju polovinu
Ljubav i zavođenje
00:58h Autor:
5 stvari na koje muškarci zaboravljaju nakon venčanja: Ne smete prestati da je držite za ruku!
Foto: Shutterstock

Ono čemu se danas mnogi ljudi dive kada sretnu stariji bračni par na ulici jeste njihova bliskost kroz jednostavni čin, poput držanja za ruke. A upravo je dodir dlanovima prvo što muškarci u braku počinju da ignorišu, a to je ono o čemu žene sanjaju.

Sitnice koje nijedan muškarac ne sme prestati da radi nakon što stavi burmu izgledaju banalno, ali sve više istraživanja pokazuje da su upravo te male stvari garancija braka sa potencijalom za zajedničko uživanje u starosti. Muškarci, obratite pažnju!

OVDE saznajte zašto muškarci nisu sposobni za brak pre 43 godine.

1. Držanje za ruku

Najjednostavniji čin zajedništva i pripadnosti koje parovi na početku veze bez pogovora održavaju jeste držanje za ruke. Iako zvuči banalno, važnost ovakvog dodira i insistiranja na njemu od strane brojnih žena je opravdano - istraživanje sprovedeno u Švedskoj obuhvatilo je 16 srećno udatih žena koje su bile izložene stresnim situacijama.

Prateći njihovu moždanu aktivnost prilikom izlaganja blagim elektrošokovima, dokazana je za 45 odsto manja reakcija na stres prilikom kojeg su ispitivane žene držale svog supruga za ruku. Dodir zbližava, uzrokuje ispuštanje hormona sreće i pojačava međusobna osećanja.

10 razloga da odmah nekog zagrlite pročitajte OVDE - oslobodite se stresa kroz ovaj mali čin!

2. Hodanje jedno uz drugo

S godinama muškarci gube zaštitnički osećaj prema ženi, jer čin osvajanja i jednom izgovoreno "da" je nešto što u njima zadovoljava osećaj uspeha. Možda zato ne treba da čudi loša navika jačeg pola da prilikom obavljanja zajedničkih obaveza u javnosti zaboravljaju na suprugu i umesto da hodaju uz nju, jure nekoliko koraka ispred.

Naučnici tvrde da je to jedna od najgorih navika koju oženjeni muškarci praktikuju. Osećaj pripadnosti i zaštite velikim delom označava i zajednički hod rame uz rame. Ne morate biti u bliskom kontaktu prebačene ruke preko ramena, ali zajednički korak je i pogled prema zajedničkoj budućnosti.

3. Otvaranje vrata

Jedno od pravila lepih manira jeste da gospodin dami otvara vrata, ali današnji nedostatak kavaljera potisnuo je i tako banalan čin. Svaka žena će priznati - koliko god da je samostalna i samosvesna, takav gest je jedan od najlepših iskaza poštovanja prema njoj. Ništa drugačije nije sa udatim damama, ali upravo u braku svaki muškarac treba da ostane gospodin do kraja.

OVDE saznajte kojih 10 ženskih osobina muškarci obožavaju!

4. Zajednička putovanja

Pogled na početak veze svakog para sadrži i uspomene s putovanja, ali one s godinama u braku blede. Odlazak u dvoje, pa makar na jednodnevni izlet u blizini kuće probudiće stari osećaj zaljubljenosti, poriv za novim upoznavanjem karaktera osobe koju volimo i, što je najvažnije, zbližiće supružnike.

Istraživanja su pokazala da žene planiraju putovanja, a muškarci ih smatraju gnjavažom, što je potpuno pogrešno. Strast i ljubav u vezi s vremena na vreme treba oplemeniti i ovakvim kompromisom.

A kako da privučete ljubav svog života pomoću horoskopa, pročitajte OVDE.

5. Urednost i higijena

Mirisan, čist i uredan su kompromisi na koje svaki muškarac pristaje na početku veze ili tokom procesa osvajanja. Ali, prsten na ruci kao da ih u tom segmentu oslobađa od bilo kakve potrebe za brigom o samom sebi. Oni očekuju od supruge da vodi računa o čistoj odeći, razbacanim čarapama na podu i ostavljenom mokrom podu u kupatilu nakon tuširanja.

Muškarci, supruga nije mama! Osim toga, ove sitnice su najčešći uzroci svađa u braku, a problem prave upravo muškarci.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs