Ne praktikujte ga

Prekinuti snošaj: 7 razloga zašto ne treba da ga koristite kao kontracepciju!

Osim što je nepouzdana, ova metoda ne pruža nikakvu zaštitu od polnih bolesti, a svu kontrolu daje muškarcu
Ljubav
21:00h Autor:
Prekinuti snošaj: 7 razloga zašto ne treba da ga koristite kao kontracepciju!
Foto: Shutterstock

Čak jedna od tri devojke uzrasta od 15 do 24 godine barem neko vreme se oslanjala na prekidanje snošaja pre ejakulacije kao metodu kontracepcije. Takva "zaštita" je problematična iz toliko mnogo razloga. Osim što je nepouzdana, ne pruža nikakvu zaštitu od polnih bolesti, a svu kontrolu daje muškarcu. I dok je njima možda super to što ne moraju da stavljaju "gumicu", žene je stvarno, ali stvarno mrze. Evo i sedam razloga zašto.

1. Strašno je neefikasna

Od sto žena koje se oslanjaju na prekid snošaja, svake godine njih četiri će da zatrudne. I to ako svakog puta obave sve kako treba, tj. ako partneru ni jednom ne "pobegne", što iziskuje savršenu samokontrolu. A suzdržavanje nije baš osobina ljudi koji upravo doživljaju orgazam. To bi značilo da je sigurnost 96 odsto, a poređenja radi, kod pilule je 99 odsto.

Lekari u šoku: Da ne bi zatrudnela, u vaginu stavila krompir, a on pustio korenje!

2. Nije sve u spermi

Preejakulat, odnosno tečnost koja izlazi iz penisa tokom seksa takođe sadrži spermatozoide. Američka studija pokazala je da kod trećine muškaraca preejakulat sadrži žive i pokretljive spermatozoide, odnosno sve što vam treba za bebu.

3. A šta je s maratonima

Ionako mala efikasnost prekidanja snošaja još je manja ako imate seksualne odnose više puta zaredom. Spermatozoidi zaostanu u mokraćnom kanalu muškarca, pa ako se odlučite za reprizu veća je verovatnoća da će ti sprematozoidi da završe tamo gde ne biste hteli. Ako muškarac mokri između prvog i drugog seksa šanse su manje.

Teme o seksu: 8 razgovora koje bi svaki par trebalo da vodi

4. Ko će sve to da obriše

Čak i ako ste na piluli ili spirali, izvlačenje je jednostavno nepraktično. Ili, da budemo tačniji odvratno. Lepljiva, ljigava i ne baš mirisna sperma može da završi svuda. Iako istraživanja pokazuju da je spermin, materija koja se nalazi u semenoj tečnosti 30 puta efikasnija od vitamina E i usporava starenje za 20 odsto, možda je bolje da uložite u kremu.

5. Prepuštate kontrolu

Svaka žena koja se odluči na ovakvu metodu ima veliko poverenje u partnerovu samokontrolu i volju da izvuče penis na vreme i veruje mu da će da bude dovoljno odgovoran i oprezan da bi svakog puta uspeo. Ukratko, dobrobit svog tela i planiranje budućnosti dajete muškarcu.

6. Bolesti

Jedina kontracepcija koja pruža zaštitu od veneričnih bolesti je kondom. Koliko god to vama ili partneru teško palo.

Da li pravilno koristite kondome: 5 stvari koje radite pogrešno, a da niste ni svesni!

7. Seks na jednu noć vam je zabranjena zona

Popili ste koju ili ste se jednostavno odlučili da se zabavite, sami ste i razmišljate da onog zgodnog frajera pozovete kući? Ne, ako se oslanjate na prekid snošaja. Još razmišljate? Pogledajte već navedene razloge i razmislite da li želite da o vašoj budućnosti odlučuje lik kojeg ste tek upoznali i kojem možda ne znate ni prezime, a kamo li koliko može da se kontroliše ili da li ima kakvu bolest.

Možda ćete samo noćas da koristite kondome? Pre svega, ako možete večeras, zašto ih ne koristite i inače? Osim toga, ako nemate prakse u stavljanju kondoma (a možda ni on), lako je moguće da nešto pođe po zlu kada ga stavljate posle kojeg pića – pucanje, pogrešna veličina, ne ostavljanje vazduha pri vrhu...

Jasna poruka muškarcima: Pevačica fotografijom dokazala da ničiji nije prevelik za kondom! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs