Ko bi rekao

Najlepša žena u Japanu: Nekada su me gađali smećem! (VIDEO)

Nova Mis Japana nekada je trpela rasno zlostavljanje od školskih drugova zato što joj je otac crnac
Vip priča
20:22h Autor:
Najlepša žena u Japanu: Nekada su me gađali smećem! (VIDEO)
Foto: Reuters

Prelepa Arijana Mijamoto (20) prošlog meseca postala je Miss Universe Japana. Njen put do uspeha nije bio nimalo lak i dok je odrastala u lučkom gradiću Sasebu, nedaleko Nagasakija, trpela je strašno rasno zlostavljanje od školskih drugova.

Zbog seksa na javnom mestu: Uhapsili glumicu i njenog muža, misleći da je prostitutka! (VIDEO)

Majka joj je Japanka, a otac afroamerikanac, koji je bio smešten u američkoj pomorskoj bazi u Sasebu. Zbog njene boje kože vređali su je u školi, a rasna diskriminacija nije stala ni nakon što je izabrana za Mis. Naime, nakon osvajanja titule mnogi u Japanu komentarisali su kako nije u redu da im misica bude neko ko nije "čista Japanka".

Tako je ona u svom prvom obraćanju javnosti nakon izbora morala da kaže da "iako spolja ne izgleda kao Japanka, iznutra je prava Japanka". Nažalost, lepotica se sa takvim nazadnim stavovima morala boriti ceo život.

http://www.youtube.com/watch?v=Sd5v4CSrE-A

Ovo je ona pre 25 godina: Monika Beluči iz mlađih dana! (FOTO)

"Još otkad sam bila devojčica osećala sam rasnu dikriminaciju. Moje kolege u školi zvali su me crnč...., bacali su smeće na mene i gađali me sunđerom za brisanje table. Ja sam Japanka od glave do pete, ali ako u Japanu izgledaš kao stranac često te ne prihvataju kao jednog od svojih.

Ali ja jesam Japanka, stopostotna. Boja kože ne čini čoveka. To je samo još jedna od površnih razlika kao što je nošenje odeće različite boje", rekla je Arijana u intervjuu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs