Neverovatno

Objavljeno još pisama princa Čarlsa: Voli da se meša u tuđa posla!

Kritičari optužuju princa da se meša u politiku i vrši pritisak na ministre
Vesti
01:20h Autor:
Objavljeno još pisama princa Čarlsa: Voli da se meša u tuđa posla!
Foto: Profimedia

Iako nevoljno, britanska vlada objavila je još pisama koje je princ Čarls razmenjivao sa ministrima, izražavajući zabrinutost u vezi niza pitanja, od klimatskih promena do javnog zdravlja.

Šokantne tvrdnje: Britanska kraljevska porodica pije krv male dece svakog jutra!

Novih 17 pisama koja je 66-godišnji prestolonaslednik slao ili primao u periodu od 2007. do 2009. godine otkrivaju da je najstariji sin kraljice Elizabete II bio posebno zaintersovan za pitanja kao što su jeftini socijalni stanovi, kvalitet bolničke ishrane i očuvanje istorijskih građevina, poput koliba koje su na Antarktiku podigli slavni britanski istraživači Robert Skot i Ernet Šeklton.

Foto. Reuters
Foto. Reuters

Kako prenosi AP, vlada u Londonu je prošlog meseca objavila prvih 27 pisama, nazvanih "memoari crnog pauka" zbog Čarlsovog nečitkog rukopisa, nakon što je izgubila 10 godina dugu pravnu bitku za zabranu njihovog objavljivanja, uz obrazloženje da bi to moglo da dovede u pitanje političku neutralnost budućeg kralja.

Ponosni deda Čarls: Stvarno sam se nadao devojčici! (FOTO)

Prema britanskom nepisanom ustavu, kraljevska porodica trebalo bi da bude iznad politike, princip kojeg se kraljica Elizabeta II držala tokom 63 godine vladavine.

Kritičari sada optužuju princa da se previše meša u politiku i vrši pritisak na ministre, dok oni koji ga podržavaju smatraju da on samo ukazuje na pitanja do kojih je njemu i mnogim običnim Britancima stalo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs