Predivan jubilej

Klinika Narodni front proslavlja: 350.000 beba rođeno u ovoj ustanovi!

Prva beba je muškarac koji danas ima 60 godina, za kojim GAK traga kako bi ga predstavili javnosti
Vesti
07:42h
Klinika Narodni front proslavlja: 350.000 beba rođeno u ovoj ustanovi!
Foto: Thinkstock

MI smo jedini front koji donosi novi život!

Ovim rečima već šest decenija doktori i babice dočekuju porodilje U Ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni front" u Beogradu.

Od otvaranja, 1. marta 1955. kada je rekonstrukcijom sanatorijuma "Živković" u Ulici Narodnog fronta napravljeno gradsko porodilište, do danas je ovde svet ugledalo oko 350.000 novorođenčadi - pravi mali grad.

Neverovatna priča: Beba rođena 54 dana nakon smrti majke! (VIDEO)

Na početku "Front" je imao tek 13 lekara i farmaceuta i 120 medicinskih sestara. Danas je GAK "Narodni front" prava fabrika beba. U njoj u tri smene i danonoćno radi 750 doktora, ginekologa, anesteziologa, babica, medicinskih sestara, tehničara, kuvarica, servirki i čistačica.

"Prvu bebu, bio je to dečak, rodila je Ljubica Stanković 10. marta 1955. godine u 14.35. Danas je to čovek od 60 godina, za kojim uprava GAK traga, da bi ga lekari upoznali i predstavili javnosti", kaže ponosno prvi čovek klinike dr Snežana Rakić.

"Na odeljenju porodilišta godišnje se porodi oko 7.000 žena. Odeljenje raspolaže sa 10 porođajnih kreveta raspoređenih u sedam porođajnih sala. Trudnicama je omogućen komforni porođaj uz prisustvo supruga u porođajnom apartmanu kao i bezbolni porođaj uz epiduralnu analgeziju, koji je sve češći izbor budućih majki", dodala je Rakić.

Vagina pre i posle porođaja: Koliko se širi i kako menja izgled?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs