Velike izmene

Vladimir Putin stiže u četvrtak: Ovi delovi grada biće potpuno blokirani

U popodnevnim časovima izvesno je da će biti zatvoren kompletan potez od Autokomande pa do Slavije, a ostaje dilema samo da li će ruska delegacija doći autoputem do Hrama ili eventualno preko Brankovog mosta i centra Beograda

Vesti
14:36h Autor:
Foto: Profimedia

Zbog posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji, u četvrtak 17. januara doći će do velikih promena u saobraćaju, ali i u gradskom prevozu.

 

"Tog dana biće zabranjen svaki vid saobraćaja na trasi kretanja štićene ličnosti, kao i na saobraćajnicama koje se nalaze u neposrednom okruženju", rekao je juče načelnik Uprave saobraćajne policije PU za grad Beograd, Dragan Bogosavac.

 

Iako se tačna trasa kretanje visoke delegacije drži u strogoj tajnosti, neka okvirna zona kretanja koja će biti "ugrožena", manje-više je poznata.

 

Autoput od aerodroma "Nikola Tesla", kao i potez oko Palate Srbija, biće u nekoliko navrata potpuno zatvarani, na šta bi posebno trebalo da obrate pažnju oni koji tog dana planiraju da putuju iz beogradske vazdušne luke.

 

Osim prijema u Palati "Srbija", glavni događaj predviđen je kod Hrama Svetog Save, a predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin trebalo bi, kako saznajemo, da se obrate na ovom mestu okupljenima oko 18 časova.

 

Dakle, u popodnevnim časovima izvesno je da će biti zatvoren kompletan potez od Autokomande pa do Slavije, a ostaje dilema samo da li će ruska delegacija doći autoputem do Hrama ili eventualno preko Brankovog mosta i centra Beograda.

 

Ono što je sigurno, sam centar prestonice biće u blokadi i zbog najavljenog okupljanja naroda koje je zakazano oko 15 časova kod Palate "Albanija", na uglu Kolarčeve i Knez Mihailove ulice.

 

Kako su najavili organizatori, odatle će se oko 16.00 uputiti Ulicom kralja Milana, preko Slavije i Bulevarom oslobođenja do Karađorđevog parka i Hrama Svetog Save.

 

Dakle, za očekivati je da kompletan potez od Trga republike do Hrama bude zatvoren od 15 časova, a saobraćaj na ovim veoma prometnim saobraćajnicama potpuno obustavljen.

 

Sekretarijat za saobraćaj i Sekretarijat za javni prevoz još nisu obelodanili zvanično promene u saobraćaju, ali i na trasama gradskog prevoza.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...