Pogledajte

Besplatni pregledi širom Srbije: Prevencija je najbolja briga o sebi!

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da urade ultrazvučni pregled abdomena i proveru triglicerida i holesterola, a dame će biti u prilici da obave i preventivne ultrazvučne preglede grudi, po potrebi i mamografske preglede

Vesti
Autor:
Besplatni pregledi širom Srbije: Prevencija je najbolja briga o sebi!
Foto: Shutterstock

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju sprovodi Ministarstvo zdravlja, biće nastavljena u nedelju, 28. oktobra, od 8 do 16 časova, u zdravstvenim ustanovama širom zemlje.

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da urade ultrazvučni pregled abdomena i proveru triglicerida i holesterola, a dame će biti u prilici da obave i preventivne ultrazvučne preglede grudi, po potrebi i mamografske preglede.

Visok pritisak, vrtoglavica, umor: 6 simptoma koji pokazuju da vam preti šlog!

U prethodnih deset akcija, blizu 200.000 građana Srbije obavilo je preventivne preglede, a od tog broja nekoliko hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.

Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće istaknuta na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva zdravlja.

Dr Cvetković otkriva: Pravila pred vađenje krvi koja mnogi i ne znaju - zbog ovoga rezultati često nisu validni!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs