između 901. i 1000. mesta

Univerzitet u Novom Sadu na Šangajskoj listi najboljih univerziteta u svetu

Rangiran je u tri oblasti

Vesti
Autor:
Foto: Beta / Dragan Gojić

Univerzitet u Novom Sadu prvi put se ove godine našao na globalnoj Šangajskoj listi najboljih univerziteta u svetu i nalazi se između 901. i 1000. mesta.

 

Kako je saopšteno, to istovremeno znači i da je novosadski univerzitet među prvim kandidatima za ulazak u prvih 500 univerziteta na toj listi svetskih univerziteta.


Ovaj univerzitet je jedini pozicioniran iz Srbije pored Univerziteta u Beogradu, a Univerzitet u Novom Sadu je ove godine rangiran i na Šangajskoj listi po sektorima u tri oblasti.

 

U oblasti prehrambenih tehnologija je pozicioniran između 101. i 150. mesta, u oblasti veterinarskih nauka između 201. i 300. mesta i u oblasti hemijskog inženjerstva između 401. i 500. mesta.

 

Kriterijumi koji se uzimaju u obzir prilikom rangiranja univerziteta na Šangajskoj listi su, između ostalog, broj i kvalitet naučnih radova, broj visoko citiranih radova, broj radova u časopisima s visokim impakt faktorom, kao i broj dobitnika Nobelovih nagrada i Fildsovih medalja.

 

Proglašena za najuticajniju ženu u istoriji: Neverovatna naučna dostignuća, seks skandal sa tragičnim krajem tresao ceo Pariz!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs