tužna vest

Preminula proslavljena manekenka u 49. godini!

Bila je najveća muza velikog svetskog dizajnera

Vesti
15:05h Autor:
Preminula proslavljena manekenka u 49. godini!
Anabel Nilson, Foto: Profimedia

Parti devojka, bivša supruga milionera Nejta Rotšilda, bivši model i najbolja prijateljica Aleksandera Mekvina, Anabel Nilson preminula je u u 49 godini.

Iako su u četvrtak policija i Hitna pomoć pozvane u kuću bivšeg modela zbog dojave o mogućoj smrti, tek sada se saznalo da je Anabel tada i preminula. Kako piše Dejli Mejl, policija njenu smrt ne smatra sumnjivom, a detalji još uvek nisu poznati. Anabelin otac Maks za Dejli Mejl je tri dana nakon smrti njegove ćerke rekao: "Žao mi je, ali ne mogu vam pomoći. Hvala vam na pozivu."

foto: Profimedia

Traume vuče iz mladih dana. Mediji pišu da je britanska aristokratkinja u detinjstvu bila ozbiljno zlostavljana, a njen napadač ju je vezao za drvo i tukao satima. Nakon tog traumatičnog iskustva ušla je u svet droge još kao tinejdžerka, a s navršenih 16 godina postala je zavisna od heroina.

U uzrastu od 22 godine, Anabel je upoznala Aleksandera Mekvina čija je muza, najbolja prijateljica i inspiracija bila godinama. Upravo zbog proslavljenog dizajnera, zakoračila je u svet mode, a ujedno je bila i poslednja osoba koja je Mekvina videla živog, pre nego što je oduzeo sebi život. Utučena Anabel nakon dizajnerove smrti nije dugo mogla da dođe k sebi, a neretko je spominjala kako je njihova ljubav bila bezuslovna.

foto: Profimedia

Jedna od zadnjih Anabelinih fotografija je u društvu Kejt Mos s kojom se neretko družila i za koju je nekada izjavila da joj je poput sestre.

Poslednjih nekoliko godina, Anabele je bila glavna zvezda rijaliti šou-a "Ladies of London" dve pune sezone, a izdala je i seriju knjiga 'The Me Me Me" koje su prikazale njen život od samog početka.

Čim su saznali za njenu smrt, obožavatelji širom sveta odali su počast Anabeli Nilson na društvenim mrežama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs