Optužena za seksualni napad

Italijanka na sudu zbog poljupca

Da ju je policajac poljubio izbio bi Treći svetski rat, rekao je Generalni sekretar sindikata u vezi sa studentkinjom koja je tokom demonstracija poljubila policajca u vizir šlema
Vesti
07:44h Autor:
Italijanka na sudu zbog poljupca
Foto: Facebook

Italijanska studentkinja optužena je za seksualni napad pošto je prošlog meseca fotografisana kako preko kacige ljubi policajca u opremi za razbijanje demonstracija.

Dvadesetogodišnja studentkinja fotografisana je kako ljubi Salvatorea Pikonea u vizir dok on stoji u kordonu tokom protesta na severu Italije. Protesti su izbili zbog izgradnje želežničke linije koja bi trebalo da skrati putovanje sa sedam na četiri sata iz Milana do Pariza.

Fotografija Nine De Šifr obišla je društvene mreže i pozdravljena je kao simbol mirnih protesta u zemlji. Međutim, policijski sindikat navodi da su podneli tužbu protiv nje.

"Da ju je policajac poljubio izbio bi Treći svetski rat", rekao je generalni sekretar sindikata Frako Makari listu "Republika".

"Šta bi bilo da ju je potapšao po zadnjici? Bila bi skandalizovana. A ako ona to uradi čoveku koji je na dužosti onda to treba da tolerišemo?" Poljubac je pozitivna stvar, ali u ovom kontekstu, između ovo dvoje ljudi, to je nepoštovanje", dodao je on.

Kako prenose elektronski mediji, kasnije se ispostavilo da De Šifr ne samo što je poljubila policajca već je i liznula svoje prste i njima dodirnula njegova usta. Studentkinja je optužena za seksualno nasilje i vređanje javnog službenika. Pikone je lokalnim medijima rekao:

"Dok nosim uniformu predstavljam policijsku instituciju i obavezan sam da ne reagujem na provokacije. Najvažnije je da su, na kraju, demonstracije prošle bez problema".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs