Neverovatno

Nekad atrakcija, danas jeziv prizor: Fontana di Trevi u Rimu puna pacova!

Svako veče na desetine pacova, od kojih neki dugi i po dvadesetak centimetara, trče oko spomenika, na kom su još uvek u toku restauratorski radovi
Vesti
22:58h Autor:
Nekad atrakcija, danas jeziv prizor: Fontana di Trevi u Rimu puna pacova!
Foto: Profimedia

Ni filmske dive, ni sitan novac: čuvenom fontanom di Trevi u Rimu zagospodarili su pacovi!

Barokna fontana, jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija italijanske prestonice, u koju posetioci bacaju novčiće za ponovni povratak, i mesto snimanja brojnih filmova (Sladak život, Praznik u Rimu) pretvorila se u igralište glodara.

Kako prenosi Korijere dela sera, svako veče na desetine pacova, od kojih neki dugi i po dvadesetak centimetara, trče oko spomenika, na kom su još uvek u toku restauratorski radovi. Ne retko se ispred fontane mogu videti turisti kako snimaju ovu jezivu scenu koja govori o sve većem propadanju grada.

Plutajući raj u srcu Pacifika: Doživljaj koji se zauvek pamti! (FOTO)

"Već šest meseci, čim padne mrak, fontanu di Trevi zaposedaju ogromni pacovi", objasnio je za milanski list jedan obližnji stanovnik i dodao:

"To je sraman prizor ne samo za nas građane već i za turiste koji dolaze iz svih krajeva sveta", dodao je on, rekavši i da je potrebno sprovesti temeljnu deratizaciju čitavog kvarta oko fontane.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs