Čuvajte se

Pakleno u Beogradu: Dani koji predstoje nisu povoljni ni za zdrave osobe! (FOTO)

Visoke temperature praćene velikom vlažnošću vazduha nepovoljno će uticati ne samo na hronične bolesnike i psihijatrijske slučajeve, već i na ostale građane
Vesti
05:24h Autor:
Foto: Fonet

Visoke temperature praćene velikom vlažnošću vazduha nepovoljno će uticati ne samo na hronične bolesnike i psihijatrijske slučajeve, već i na ostale građane, pa je neophodno pridržavati se saveta lekara, unositi što više tečnosti i u najtoplijem delu dana imati što manje fizičkih aktivnosti, naročito na otvorenom, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

 

Ona je agenciji Beta rekla da će, s obzirom da meteorolozi najavljuju više tropskih dana, posle određenog vremena nastupiti iscrpljenost organizma zbog znojenja i nedostatka elektrolita tako da će i zdrave osobe imati neke vrste tegoba nervozu i iscrpljenost.

 

Izvori prirodnog zaštitnog faktora: Za sunčanje bez štetnih krema!

 

Kako je navela, narednih dana u Hitnoj pomoći očekuju povećan broj intervencija, naročito u drugom delu dana i tokom radne nedelje.

 

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Macura je napomenula i da još nisu imali iskustva sa tropskim temperaturama dužeg kontinuiteta, tako da će se tek videti šta nas sve očekuje.

 

"Mi nismo imali situaciju u kontinuitetu velikih temperatura, sa tim nemamo iskustva, pa ćemo tek da vidimo šta nas čeka", rekla je Macura.

 

Prema njenim rečima, uslovi će sigurno nepovoljno uticati najviše na psihijatrijske bolesnike, jer oni ne tolerišu visoke temperature, a probleme će imati i astmatičari zbog vlažnosti vazduha, ali i srčani bolesnici ako budu imali teže fizičke aktivnosti.

 

Sprečavaju bore i rak kože: Namirnice sa prirodnim zaštitnim faktorom!

 

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Ona je upozorila građane da nikako ne koriste alkohol, jer će im od toga biti još gore i biće samo još umorniji. Macura je istakla i da su ekipe Hitne pomoći podmlađene i da su spremne i za rad u tropskim uslovima.

 

"Mi radimo normalno, sve ekipe izdržavaju, osvežavaju se ceo dan. Novija kola imaju klimu, a teško je izlaziti i ulaziti iz rashlađenog u toplije", rekla je Macura.

 

Prema najavama meteorologa, narednih sedam dana u Srbiji najviše temperature će biti iznad 36 stepeni Celzijusovih.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...