Isprobajte i vi

Otvorite zaleđena vrata na autu bez muke: Trik od bukvalno nekoliko sekundi! (VIDEO)

Važno je zapamtiti da se nikada ne koristi vruća voda

Vesti
10:09h Autor:
Foto: Printscreen Youtube / MAKIA EPIE

Zaleđena vrata na automobilu baš nikad ne otvarajte na silu jer možete da ih oštetite. Ako imate priliku, polijte ih toplom vodom, nikako vrućom, jer vruća voda može da ošteti i vrata i bravu. Ako pri ruci nemate toplu vodu, tada pokušajte da se naslonite na vrata i da ih pomerite malo svojom težinom - ovaj trik ponekad pomogne tako što led koji drži vrata pukne.

 

Može da vam pomogne i fen za kosu, ako imate mogućnost dovučete produžni kabl i spojite ga na struju. Takođe, možete da pokušate i da malo ugrejete ključ upaljačem, pa da ga stavite u bravu, ali pazite da ne bude vruć, već topao. Ovaj postupak možda ćete morati da ponovite nekoliko puta.

 

Sipao pesak u čarapu, pa stavio u auto: Razlog će vas oduševiti! (VIDEO)

foto: Profimedia

Takođe, ukoliko nemate kupovni sprej za otapanje leda na automobilu, napravite ga sami!

 

Sipajte u bocu sa raspršivačem mešavinu alkohola i vode u razmeri 2:1 (dve trećine alkohola i trećina vode). Pošpricajte po zaleđenim delovima, po kvaki, ivicama vrata... Led bi ubrzo trebalo da oslabi i vrata ćete lakše otvoriti. Ova tečnost pomaže i kod zaleđenih stakla.

 

Neki automobile odleđuju mešavinom hladne vode i soli. Otprilike, na litar vode stavite kašičicu do dve soli, promešajte, pa pažljivo prelijte zaleđene površine - ivicu automobilskih vrata ili brave.

 

Pogledajte u videu kako to da uradite:

Evo kako da se vrata i brava ne zalede:

 

Kako ujutro ne biste morali da gubite vreme sa zaleđenom bravom i vratima, ali i retrovizorom, poslužite se sa nekoliko trikova koji će sprečiti zaleđivanje:

 

- Zaštitite brave od leda. Tu pomaže WD40. Ušpricajte ga u brave na automobilu i neće se zalediti preko noći.

 

- Da se vrata ne zalede, sve što treba da uradite je da premažete gumu oko vrata automobila nekom masnoćom. To može biti glicerin, vazelin, jestivo biljno ulje itd. Uradite to čim izađete iz vozila kako biste narednog jutra bez problema otvorili vrata.

 

- Spoljašnji retrovizori na automobilu neće se zalediti ako na njih stavite plastične kese.

 

Izbacio đubre iz kola na ulicu: Motorista ga naučio životnu lekciju! (VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...