Kultura

Dan Narodne biblioteke Srbije: Na 186. godišnjicu postojanja, otvara se Centar slovenskih kultura

Biće potpisan Sporazum o saradnji između Foruma slovenskih kultura i Narodne biblioteke Srbije i Memorandum o razumevanju između Nacionalne biblioteke Bugarske i Narodne biblioteke Srbije

Vesti
Autor:
Dan Narodne biblioteke Srbije: Na 186. godišnjicu postojanja, otvara se Centar slovenskih kultura
Foto: Kurir / Marina Lopičić

Dan Narodne biblioteke Srbije biće obeležen danas dodelom nacionalne nagrade iz oblasti bibliotekarstva "Janko Šafarik" i otvaranjem Centra slovenskih kultura.

Tom prilikom biće potpisan Sporazum o saradnji između Foruma slovenskih kultura i Narodne biblioteke Srbije i Memorandum o razumevanju između Nacionalne biblioteke Bugarske i Narodne biblioteke Srbije.

Narodna biblioteka Srbije danas slavi 186 godina postojanja i tim povodom biće otvoren Centar slovenskih kultura, drugi, posle Moskve, a direktorka projekta Andreja Rihter naglašava da će on biti mesto na kome će moći da se dobiju sve informacije vezane za kulturu 13 zemalja članica Foruma slovenskih kultura.

Narodna biblioteka Srbije je prošle godine zabeležila 12.276 novih upisanih članova, a od početka ove godine kroz čitaonicu nacionalne biblioteke prošlo je 179.160 čitalaca, među kojima je najviše studenata.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs