Reagovao i MUP

Igrica koja ubija decu stigla u Beograd: Devojčica dobila poruku koja je prestravila!

Na desetine dece su, širom sveta, igrajući ovu igricu izvršila samoubistvo, a ona je sada stigla i do naše dece
Vesti 16.05.2017. - 15:54h Autor: Kurir / Blic
Foto: Printscreen Youtube / Yuframe

"Svaki zadatak moraš marljivo ispuniti i niko ne sme znati ništa o tome. Kad završiš zadatak, pošalješ mi fotografiju. I na kraju igre, umreš. Jesi li spremna?" reči su kojim se maloletnici uvode u svet "samoubilačke" onlajn igrice "Plavi kit".

 

Učenica osnovne škole iz Beograda dobila je pre nekoliko dana poziv da pristupi igrici, ali na sreću odmah je rekla majci, koja je obavestila školu.

 

Foto: Printscreen Youtube / Yuframe
Foto: Printscreen Youtube / Yuframe

"Na instagramu je dobila link i poruku da se priključi igrici. Pitali su je da li je sigurna. Vidno uplašena došla je da mi kaže šta joj se dogodilo i da je odmah izbrisala poruku koju je dobila. Ja sam obavestila direktorku škole, a ona je obavestila đake i nastavnike. Međutim, moja ćerka nije jedina koja je dobila poziv, znamo za još nekoliko dece koja su uglavnom skrinšotovala poruke i objavila na svojim instagram profilima", kaže uplašena majka.

 

Reagovao i MUP Srbije

 

Koliko je cela stvar opasna, govori i to što se povodom ove opasne video igrice prošle nedelje oglasilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, koje je izdalo upozorenje roditeljima i nastavnicima da obrate pažnju na ponašanje dece.

 

MUP Srbije: Obratite pažnju na prevare preko interneta!

 

Foto: Printscreen Youtube / Yuframe
Foto: Printscreen Youtube / Yuframe

"Pozivamo sve roditelje i nastavnike da razgovaraju sa decom i prate njihove aktivnosti na Internetu, kako bi ih zaštitili od ovog oblika ugrožavanja sigurnosti. Takođe, apelujemo na medije da posvete adekvatnu pažnju ovoj pojavi, kako bi se na vreme sprečile neželjene posledice u Srbiji."

 

Ova opasna igrica prisutna je u mnogim državama i zbog nje je navodno stradalo više desetina maloletnika, te će stoga Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije pojačati aktivnosti ka smanjenju opasnosti od eventualne pojave igrice "Plavi kit" u Srbiji.

 

Doktor upozorava roditelje: Tehnologija je mnogo štetnija za decu nego što mislite!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs