Od ponedeljka, 19. septembra

Kraj švercovanju u gradskom prevozu: Za putnike bez karte spremni prekršajni nalozi!

Naplatne kapije na ulazu u stanicu BG voza ispod Vukovog spomenika, posle više meseci najavljivanja, konačno su puštene u funkciju
Vesti
21:32h
Kraj švercovanju u gradskom prevozu: Za putnike bez karte spremni prekršajni nalozi!
Foto: Kurir / Dado Đilas

Od ponedeljka počinje primena odluka koje se tiču gradskog javnog prevoza, a to znači da više neće biti švercovanja u BG vozu, ali i da će kontrolori Busplusa uručivati prekršajne naloge putnicima bez karte!

Mnoge redovne putnike BG voza danas je začudio prizor naplatnih kapija na kojima se umesto otvora za novac nalaze ekrani Busplus čitača.

Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti: Kontrolori u prevozu ne mogu da legitimišu građane!

Naplatne kapije na ulazu u stanicu BG voza ispod Vukovog spomenika, posle više meseci najavljivanja, konačno su puštene u funkciju. Međutim naplaćivanje je ostavljeno za ponedeljak 19. septembar, kako bi se putnici navikli na ovu drastičnu promenu.

Pored kapija nalaze se radnici Busplusa koji se trude da blagovremeno upoznaju makar one redovne putnike, sa novim sistemom funkcionisanja stanice.

Pored stanice kod Vukovog spomenika, kapije su postavljene i na stanicama Karađorđev park i Pančevački most.

Karte će se otkucavati kao i u ostalim formama gradskog prevoza, po istoj ceni, i važiće i personalizovane i nepersonalizovane kartice. A bez otkucavanja karte neće biti moguć izlaz na peron BG voza.

Pored radnika Busplusa na ulazu će biti i jedan službenik "Železnice", a povremeno će dolaziti i predstavnici obične ili komunalne policije, kako bi sprečili eventualne incidente. Kakve kazne i sankcije očekuju one koji pokušaju da "zaobiđu" sistem, još nije poznato.

Za vikend oblačno sa kišom: Kakvo nas vreme očekuje narednih 7 dana!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs