Svaka čast

Tijana Bogdanović i Ivana Španović osvojile medalje u Riju: Srebro i bronza za Srbiju!

Najbolja srpska atletičarka je ponovo ostvarila novi državni rekord
Vesti
11:14h Autor:
Tijana Bogdanović i Ivana Španović osvojile medalje u Riju: Srebro i bronza za Srbiju!
Foto: Reuters / Ivan Alvarado

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je bronzanu medalju u skoku u dalj, ostvarivši i novi državni rekord 7,08 metara. Španovićeva je rekord i skok za medalju ostvarila u petoj seriji, ali to nije bilo dovoljno da se pobede Amerikanke Tijana Bartoleta (7,17) i Britni Riz (7,15). Ovo je treća medalja za Srbiju u Riju, a prva za srpsku atletiku na Olimpijskim igrama posle 60 godina.

Reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je rano jutros srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, u kategoriji do 49 kilograma, pošto je rano jutros u finalu izgubila od Korejke Kim Sohui 7:6.

Bogdanovićeva je u poslednjem sekundu meča izgurala rivalku sa terena, osvojila poen za izjednačenje, ali su sudije nakon pregledanja snimka odlučile da je vreme isteklo.

Ovo je druga medalja za Srbiju u Riju, nakon Davora Štefaneka koji je u rvanju osvojio zlato.

Mlada 18-godišnja srpska takmičarka na startu je savladala Patimat Abakarovu iz Azerbejdžana 3:2, u četvrtfinalu je srušila dvostruku uzastopnu olimpijsku šampionku Kineskinju Đingju Vu 17:7, da bi u polufinalu deklasirala Meksikanu Adilen Icel Manjarez Bastides 10:0.

7 meseci posle porođaja igra na Olipmpijskim igrama: Jovana Brakočević žena zmaj! (FOTO)

Foto: Reuters / Issei Kato
Foto: Reuters / Issei Kato
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs