Bravo

Učenici matematičke gimnazije osvojili 7 medalja na Olimpijadi: Ponos Srbije!

Na takmičenju od 12. do 17. januara učestvovalo je 60 ekipa iz 17 država, uključujući, Rusiju, Kazahstan, Rumuniju, Bugarsku i Ukrajinu
Vesti
17:18h Autor:
Učenici matematičke gimnazije osvojili 7 medalja na Olimpijadi: Ponos Srbije!
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Tim Matematičke gimnazije zabeležio je novu pobedu osvojivši prvu nagradu na međunarodnoj Žautikovska olimpijadi iz matematike, fizike i informatike u Alma Ati u Kazahstanu.

Na takmičenju od 12. do 17. januara učestvovalo je 60 ekipa iz 17 država, uključujući, Rusiju, Kazahstan, Rumuniju, Bugarsku i Ukrajinu.

Naši matematičari su pojedinačno osvojili i pet zlatnih i dve bronzane medalje, saopštio je sinoć direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović.

Zlatnu medalju iz matematike osvojili su Pavle Martinović, Aleksa Milojević i Igor Medvedev. Zlatnu nagradu iz fizike osvojili su Dušan Đorđević i Vuk Radović, a bronzanu medalju iz informatike osvojili su Aleksa Milisavljević i Filip Vesović.

Pored toga, Pavle Martinović osvojio je Specijalnu nagradu za briljantno i originalno rešenje najtežeg zadatka.Lider tima bio je profesor Boban Marinković.

Matamatička gimnazija se zahvaljuje Telekomu Srbije koji je, kako se navodi, omogućio da njihova ekipa otputuje na ovo međunarodno takmičenje, navodi direktor te škole u saopštenju.

Ekipa se u Beograd sleće večeras u 19.20 sati na aerodrom "Nikola Tesla".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs