Dirljivo

Potresni trenuci na komemoraciji: Ispratimo ga aplauzom, ne suzama, Valter ne može da umre! (FOTO)

Život čoveka traje dok traje sećanje na njega. Mi ćemo još dugo imati ćime da se ponosimo. Naravno, ništa ne može da zameni Batu. Neko ko se bavi filmskom umetnošću napisao je da je bio veliki glumac i da je mogao da plače bez suza. Ja ne mogu da budem takav glumac, rekao je lider SPS Ivica Dačić
Vesti 25.05.2016. - 16:36h Autor: Kurir
Foto: Kurir / Stefan Jokić

Komemoracija povodom smrti Velimira Bate Živojinovića održava se danas u Velikoj sali Doma sindikata.

 

Osim porodice, u Dom sindikata stigli su brojni prijatelji i saradnici preminulog glumca, a iz Socijalističke partije Srbije stigli su Aleksandar Antić, Žarko Obradović, Milutin Mrkonjić, Dijana Vukomanović, kao i lider SPS Ivica Dačić.

 

Na komemoraciju koju organizuje SPS došla je Batina supruga Lula Živojinović sa unukom i ćerkom.

 

Foto: Kurir / Stefan Jokić
Foto: Kurir / Stefan Jokić

 

"Odajemo počast najvećoj legendi kinematografije. Postao je Bata Nacionale, večiti simbol jednog vremena", uvodne su reči na komemoraciji.

 

"Batu poznajem celog života dok sam bio mlađi znao sam ga po filmovima junaka kome su se svi divili. I ja sam hteo da budem kao Bata junak osoba kojoj se dive i cene. Kasnije kada sam ga upoznao nije samo to na platnu što je predstavljao, on je bio dobar šaljiv, onaj koji je hteo svima da pomogne. Imao je politički stav koji je branio. Nije se trudio da ga vole, a voleli su ga. Svi su ga neizmerno obožavali, kao svetsku zvezdu filma. U Kini je bio mit, što i jeste. Upoznao sam ga kao kolegu u parlamentu", rekao je Ivica Dačić.

 

Bata Živojinović odigrao ključnu ulogu u životu Lepe Brene: Pevačica otkrila tajnu!

 

Foto: Kurir / Stefan Jokić
Foto: Kurir / Stefan Jokić

"Kako je mogao tako svetsku popularnost da stavi u malu parlament i kako je uspeo, nisam znao. Uvek je bio u SPS. Njegova pomoć je bila trajna i bez razmišljanja je bio kandidat naše partije. Stavio je svoj lik i delo na raspolaganje naše partije i želeo joj je da pomogne. Danas iz ove perspektive mogu samo da mu zahvalim što je sacuvao partiju. U turbulentim vremenima nikad nije prestajao da bude naš. Nije se pokolebao niti odstupio", rekao je lider SPS.

 

"On će biti večan i svojim delom i likom učinio je da svet zna za našu partiju. Hvala mu na zalaganju da Srbiju učinimo boljom. Hvala i porodici na podršci da politički deluje. Draga Lulo, želim da znaš da u nama imaš iskrene prijatelje i ti i tvoja deca. Učinićemo sve da vam pomognemo. Život čoveka traje dok traje sećanje na njega. Mi ćemo još dugo imati ćime da se ponosimo. Naravno, ništa ne može da zameni Batu. Neko ko se bavi filmskom umetnošću napisao je da je bio veliki glumac i da je mogao da plače bez suza. Ja ne mogu da budem takav glumac. Zamolio bih vas da ga ne ispraćamo plačući, nego aplauzom jer Valter ne može da umre", završio je Ivica Dačić.

 

Foto: Kurir / Stefan Jokić
Foto: Kurir / Stefan Jokić

U četvrtak u 11 sati održaće se i druga komemoracija u Starom dvoru Skupštine grada Beograda.

 

Legendarni glumac biće sahranjen u četvrtak, 26. maja, u 13 časova u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.

 

Velikan srpskog i jugoslovenskog filma Velimir Bata Živojinović je, posle duge i teške bolesti, preminuo 23. maja u 83. godini života, u bolnici Sveti Sava u Beogradu.

Živojinović je odigrao najviše uloga u celom regionu, a u svetu je poznat pre svega po ulozi u filmu "Valter brani Sarajevo", koji je mega popularnost doživeo u Kini.

 

Večiti bol u duši, zadnja želja ostala neispunjena: Tuga koju je Bata Živojinović poneo u grob

 

Foto: Kurir / Nebojša Mandić
Foto: Kurir / Nebojša Mandić

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...