Tuga

MUK U NARODNOM POZORIŠTU NA KOMEMORACIJI BORISU KOMNENIĆU: Sahrana danas u Aleji zaslužnih građana

Prvo su svi okupljeni odali počast preminulom glumcu minutom ćutanja, a na kraju ga na večni počinak ispratili gromoglasnim aplauzom

Vesti
Autor:
MUK U NARODNOM POZORIŠTU NA KOMEMORACIJI BORISU KOMNENIĆU: Sahrana danas u Aleji zaslužnih građana
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

GlumacBoris Komnenić preminuo je u 64. godini nakon duge i teške bolesti, a u njegovu čast održana je komemoracija u Narodnom pozorištu, gde su se okupili brojni prijatelji, kolege i članovi porodice.

On će biti sahranjen danas u 15 sati u Aleji zaslužnih građana.

Na samom početku prisutni su minutom ćutanja odali počast preminulom glumcu.

Komemoraciji prisustvuju brojne kolege poput Igora Đorđevića, Petra Božovića, Nebojše Dugalića i drugih.

Tokom komemoracije ispoštovane su sve epidemiološke mere koje su propisane u sprečavanju širenja korona virusa.

Ivana Vujić upravnica Narodnog pozorišta i rediteljka održala je potresan govor.

"Mi i dalje istražujemo bičkovanje Hrista. Danas je dan kad na put kreće lep, plav, neobičan, izuzetan, veoma pošten, iskren, nikad zadovoljan, gospodin glumac, Boris Komnenić. Upoznala sam ga jos na Fakultetu dramske umetnosti. Gledala sam u njega, kao i ostale kolege, u čudu. Bili su sjajni glumci, pratila sam ih po hodnicama. Gledala sam Borisa koji je voleo tišinu jer je ona istina. Zato je danas divan dan. Gosodin glumac Boris Komnenić, koji nas je toliko voleo, pobliku i kolege i sve ostale umetnosti. Pun ljubavi, zaintersovan, neobičan, njeogvo lično ja je bilo posebno. Danas je divan dan, kada na svoj put kreće blistavi gospodin glumac Boris Komnenić. Želimo mu sreću, svetlost... Tamo ga čekaju drage kolege. Šire ruke. Nek mu je srećan i lak put".

Vida Ognjenović oprostila se od Komnenića emotivnim rečima:

"Bio je glumac koji nije nametao svoj lik ulogama, već je uspevao da razvije dijalog sa njima, da ih oseti njihove slabosti radosti i patnje. Kad god sam ga pozvala: "Borise". On bi mi odgovorio: "Borim se, borim se, i te kako. Zbogom, veliki glumče".

- Boris je bio dete zarobljeno u telu čoveka. Imao je infantilnu vrstu humora, stalno se šalio na svoj račun. Nema puno komičara kojima to uspeva. Za ulogu na filmu mi je trebao prestrašeni i dekadentni čovek. Video sam Borisa, ali je bio mlad za tu ulogu. Pozvao sam ga, a onda je on iz sebe počeo da vadi neke neverovatne stvari za mladog čoveka. Sve je on to polako istovarivao iz rezervoara. Taj lik je trebalo i više da bude od toga što je bio po tom scenario. On je na neki način zapostavljeni glumac. U javnosti je on bio neko ko nije bio istaknut mnogo. Pre svega zato što je bio skroman. Nije voleo da se prikazuje, hvali. Bio je takav čovek. Po mom mišljenju, ovaj njegov prerani odlazak je u vezi sa time što on nije bio za ovaj svet. Ni ovaj svet nije bio za njega, a ni onaj za ovaj svet. Nije mogao da uhvati kontakt sa neljudskom stvarnošću koja ga opkružuje. Bio je to jedan jako fini duh, jedan suptilan čovek i takvih zapravo nema mnogo - rekao je reditelj Goran Marković.

Na kraju prisutni su odali počast Borisu Komneniću gromoglasnim aplauzom.

Podsetimo, čuveni glumac Boris Komnenić preminuo je posle teške bolesti u 64. godini. Prvak drame u Narodnom pozorištu u Beogradu rođen je 29. marta 1957. godine u Puli.

Posle gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao je Fakultet dramskih umetnosti, a član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine, dok je njegova najpoznatija uloga na televiziji ona u seriji "Bolji život", kada je tumačio lik Saše Guze Popadića.

Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su "Tajvanska kanasta", "Bal na vodi", "Špadijer jedan život", "Gore dole", "Vratiće se rode", "Miris kiše na Balkanu", "Sinđelići", "Apofenija" i drugi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs