Tuga

TOZOVAC SAHRANJEN NA NOVOM GROBLJU: Tužna povorka ispratila muzičku legendu na večni počinak

Čuveni pevač ispraćen je njegovim večnim hitom "Jesen u mom sokaku"

Vesti
Autor:
TOZOVAC SAHRANJEN NA NOVOM GROBLJU: Tužna povorka ispratila muzičku legendu na večni počinak
Foto: Kurir/Dragana Udovičić

Porodica, prijatelji i poznate ličnosti okupile su se na Novom groblju zbog sahrane legende narodne muzike Predraga Živkovića Tozovca, nakon komemoracije.

Predrag Živković Tozovac je sahranjen, udovica Mima je držala krst, sliku Tozovca i plakala. Začula se čuvena pesma "Jesen u mom sokaku" kojom je Tozovac ispraćen na večni počinak, a Rade Vučković držao je govor na sahrani.

Tužna povoroka krenula je ka Aleji.

Među poznatima koji su se poslednji put pozdravili sa legendarnim muzičarem, pojavili su se Olivera Kovačević, Milena Plavšić, Neda Ukraden, Ana Bekuta, Snežana Đuršić, Bane Obradović, Aco Pejović, Merima Njegomir, Dragica Radosavljević Cakana sa suprugom Nebojšom Negićem i Era Ojdanić.

Emilija Mima, sa ćerkom i unukom primala je saučešće ispred Crkve Svetog Nikole na Novom groblju.

Predrag Tozovac
foto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, Predrag Živković Tozovac izgubio je bitku sa korona virusom u 85. godini. Talenat za muziku otkrili su njegovi roditelji kada mu je bilo četiri godine, a već sa deset godina svirao je harmoniku na svadbama.

Najpoznatiji je po pesmama "Tražiću ljubav novu", "Vlajna", "Jesen u mom sokaku“, "Mirjana", "Ti si me čekala", "Violino ne sviraj", "Ovamo Cigani", "Oči jedne žene", "Prazna čaša" i drugima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs