Ljubavna priča kao iz filma

TOZOVAC JE NAKON 40 GODINA LJUBAVI OŽENIO ŽENU SVOG ŽIVOTA: Ja sam se za nju venčao ljubavlju!

Odlučio sam da se oženim vrlo brzo, već do novembra ću biti "okovan" čovek," rekao je Tozovac 2015. godine dodajući da mora "nekako da se skrasi"

Vip priča
Autor:
Foto: Kurir/Dragan Kadić

Naš legendarni pevač narodne muzike Predrag Živković Tozovac preminuo je danas u 85. godini od posledica infekcije korona virusom. Pričalo se da mu je bolje i mnogi su verovali da će se izvući, ali, nažalost, i Tozovac nas je napustio.

 

Predrag Živković Tozovac bio je srpski kompozitor, tekstopisac, harmonikaš i pevač narodne i folk muzike, najpoznatiji po pesmama „Tražiću ljubav novu“, „Vlajna“, „Jesen u mom sokaku“, „Mirjana“, „Ti si me čekala“, „Violino ne sviraj“ „Ovamo Cigani“, „Oči jedne žene“, „Prazna čaša“, „Jeremija“ i drugima. Rođen je 22. januara 1936. godine u Kraljevu. Živeo je i radio je u Beogradu.

Osim velike karijere, javnosti je bila interesantna i njegova ljubavna priča sa dvadeset godina mlađom Emilijom Janjić, koju je oženio 2015. godine nakon gotovo 40 godina ljubavi i zajedničkog života.

 

"Moja žena, smem da kažem moja žena i sa pravom kažem žena zato što je prava žena i zato što sam sa njom bezmalo proveo pola života. Ona je veoma strpljiva, ona je dobra majka, dobar drug, ima i unuku, pa je i dobra bakica. Ali pre svega, meni je bila baš prijatelj i potpora u životu. Ja sam Vodolija, a ona ne može sama. Jednom sam sanjao da je umrla. Pa sam joj rekao, grleći njen sanduk, kukajući na glas u snu: “Zašto me ostavi, s kim ja sad da živim”. Pazite, to je najiskrenija rečenica koju u snu čovek kaže. Tako da sam joj tad najlepšu ljubavnu pesmu rekao", rekao je legendarni pevač pre nekoliko godina i otkrio da li postoji tajna za uspešan i srećan brak:

 

"Prošao sam pola sveta, prošao sam muzički ceo svet. Vrlo je teško. Čovek mora da bude i filozof i seljak i mehaničar i profesor ako je žensko i majka, ako je muško i otac i sve zajedno da sabere da postavi pitanje kako sam prošao kroz život. Pošto još nisam završio svoju priču, ne mogu da vam definitivno kažem kako sam prošao. Bilo je mnogo lepo, bilo je mnogo dobro, a bilo je i teško", rekao je tada za Story.

Predrag Živković Tozovac
foto: Kurir/Dragana Udovičić

Na pitanje zašto je odlučio da se oženi nakon toliko godina, Tozovac je rekao:

 

"Odlučio sam da se oženim vrlo brzo, već do novembra ću biti "okovan" čovek," rekao je Tozovac 2015. godine dodajući da mora "nekako da se skrasi".

 

"Mada biće mi lakše jer sam sada u ovim godinama, pa više i nemam snage za dve devojke," rekao je za Informer.

 

Govorio je da mu se sviđa da bude slobodan čovek, ali se mnogo zaljubio u svoju dragu Emiliju.

 

"Ma i da nisam odlučio da stavim tu burmu na ruku, ja sam se za nju venčao ljubavlju. Ne mogu da gledam ni u jednu drugu osim u moju Mimu," priznaje Tozovac.

 

Kaže da mu je momački život uvek bio lep i da mu je teško da ga se odrekne.

 

"Neozbiljan sam, ali uozbiljiću se. Zaslužuje to moja draga. Emilija je mnogo dobra duša, draga osoba i tolerantna. Ona je super čim mene trpi i izlazi sa mnom na kraj," rekao je Predrag.

Tozovac i Emilija
Tozovac i Emilijafoto: ATA Images / Antonio Ahel

Tozovac i Emilija su se zakleli na večnu ljubav pred najužim krugom prijatelja.


Kroz svoju dugogodišnju karijeru čuveni Tozovac družio se s mnogima i pevao mnogim istaknutim ličnostima.

 

"Ja sam kafanski čovek, pre svega kafanu volim. Nekoliko prvih godina u Beogradu sam radio u Zemunu u ”Centralu”. Tamo sam brzo postao broj jedan Zemuna, bila su još dva-tri odlična muzičara. Zemun je u to vreme negovao romansu", istakao je Tozovac i otkrio kako se Branko Pešić veselio uz njegove pevačke izvedbe.

 

"To je bilo vreme kad je Branko Pešić bio predsednik opštine Zemun. On je voleo par sremačkih pesama da mu pevam. Pevao sam mu sa ljubavlju jer je on mnogo učinio za Zemun, Beograd i Srbiju uopšte."

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...