POSLEDNJE ZBOGOM

SAHRANJEN MILAN LANE GUTOVIĆ: Porodica, prijatelji i kolege odali poslednju počast glumcu

Vesti
15:15h Autor:
Foto: Kurir / Dado Đilas

Milan Lane Gutović sahranjen je danas u porti Crkve Svete Trojice u Kumodražu, gde su sahranjeni i njegovi roditelji.

Kovčeg je prvo donet u crkvu, a potom je održano opelo. Glumac je ispraćen na večni počinak uz crkveni hor, dok su njegovi najbliži bili prisutni dok se kovčeg spuštao.

Tužna povorka krenula je ka glumčevoj većnoj kući nakon što je sveštenik pročitao deo govora patriharha Porfirija.

Od kolega prvi su došli Tanasije Uzunović, Aleksandar Dunić, Predrag Smiljković.Na groblje je pristigao i Dule Savić sa suprugom. Lanetova supruga pojavila se ispred kapele skrhana bolom, obučena u crno sa prijateljicom koja ju je tešila.

Stigli su glumci Ivana Dudić i Goran Sultanović koji je jedva zadržao suze prilikom izlaska iz kapele. Potom su stigli i Andrija Milošević i Aleksandar Srećković Kubura, kao i Voja Brajović. Glumac Dragan Petrović Pele takođe je stigao da se poslednji put oprosti od Laneta.

Milan Lane Gutović
foto: Kurir / Marina Lopičić

Porodica je saopštila da će ispuniti njegovu poslednju želju. Glumac je za života izjavio da ne bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

- To je bila njegova želja. Porodica neće davati izjave za medije - izjavio je ranije sin Spasoje Gutović.

Milan Lane Gutović preminuo je u sredu u 76. godini na Vojnomedicinskoj akademiji posle teške bolesti. Rođen je 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a ceo život je proveo u kraju, gde će biti pokopan. Lanetovi roditelji bili su prosvetni radnici. Otac Spasoje je predavao istoriju i geografiju, a majka Lepa je bila učiteljica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...