Medicinski fenomen

Žena (72) rodila zdravog dečaka: Bog je uslišio naše molitve! (FOTO)

Daljinder Kaur rodila je dečaka nakon dve godine lečenja na klinici za plodnost, u severnoj državi Harajana, sa svojim 79-godišnjim suprugom
Vesti
19:44h Autor:
Žena (72) rodila zdravog dečaka: Bog je uslišio naše molitve! (FOTO)
Foto: Profimedia

Indijska žena, koja se porodila sa 72 godine, izjavila je danas da "nije previše stara da postane majka" dodajući da je tek sada "njen život potpun", prenosi AFP.

Daljinder Kaur rodila je dečaka nakon dve godine lečenja na klinici za plodnost, u severnoj državi Harajana, sa svojim 79-godišnjim suprugom.

Kaur rekla da je u braku 46 godina i da su ona i njen suprug "skoro izgubili nadu da će ikada postati roditelji".

"Živeti sa tim da ne možete da imate dete kod nas znači da ste suočeni sa podsmehom, jer se neplodnost doživljava kao prokletstvo od Boga", rekla je novopečena majka koja je zagazila u osmu deceniju života.

Kaur veruje da je "Bog čuo njihove molitve". Ona kaže da je sada puna energije i da joj njen suprug puno pomaže oko bebe, prenosi AFP.

Kaur je lekarima rekla da ima "oko 70 godina" što je uobičajeno za Indijce, jer većina nema krštenicu. U klinici je ustanovljeno da je majka napunila 72 godine.

Lekari iz klinike u kojoj se Kaur lečila kažu da je fetus začet vantelesom oplodnjom, spajanjem jajne ćelije i spermatozoida tog para, bez učešća mlađih donatora. Beba je zdrava i jaka, i zadržana je na klinici samo zbog male težine - dva kilograma po rođenju.

Kaurin muž, Mohinder Sing Gil, koji poseduje farmu izvan Amritsara, rekao je da ne brine o svojim godinama, rekavši da će Bog paziti njegovo dete, kojem su dali ime Arman.

"Ljudi stalno pitaju šta će biti sa detetom kad umremo. Ali mi apsolutno verujemo u Boga. Bog je svemoguć i sveprisutan, on će se pobrinuti za sve", rekao je 79-godišnji otac za AFP.

Anurag Bišnoi, načelnik klinike, rekao je da je u početku bio skeptičan oko oplodnje, ali su testovi pokazali da je Kaur u stanju da iznese trudnoću.

"Prvo sam pokušao da izbegnem ovaj slučaj, jer je izgledala vrlo slaba. Onda su stigli neverovatni rezultati testova po kojima ona nema razloga da ne iznese zdravu trudnoću", rekao je doktor AFP.

Ovo nije prvi ovakav slučaj u Indiji. Žena iz Utar Pradeša je 2008. godine rodila blizance, takođe sa 72 godine.

Rodila je trojke: Lekari se šokirali kada su videli jednu od beba! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs