Najoštrija kazna

Ubacio ga u veš mašinu: Otac osuđen na 30 godina robije za ubistvo sina (3)!

Otac iz Francuske, čiji je trogodišnji sin preminuo jer ga je stavio u mašinu za pranje veša, osuđen je na zatvorsku kaznu od 30 godina, objavili su francuski mediji
Vesti
04:52h Autor:
Foto: Profimedia

Kristof Šampnoa (36) je u novembru 2011. godine gurnuo sina Bastjana u veš-mašinu i uključio je, navodno kao kaznu za loše ponašanje, prenela je agencija AFP.

 

Dečakova 29-godišnja majka Šarlen Kot je inspektorima rekla da je sastavljala slagalicu sa ćerkom kad je čula da dete vrišti iz veš-mašine, dok je Šampnoa surfovao na Internetu.

 

Majka je takođe osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od 12 godina "za pomaganje i podržavanje ubistva i zlostavljanja".

 

Kot je rekla da, kad je njen sada već bivši muž izvadio Bastjana iz veš-mašine i uočio da više ne diše, rekao: "Barem nam neće više smetati".

 

Šampnoa je bio taj koji je pozvao hitnu pomoć, rekavši da ima "mali problem" i da je njegov sin pao niz stepenice. On je kasnije rekao da je kupao sina i da dete mora da se utopilo zato što mu je iz nosa izlazila voda.

 

Žrtvina starija sestra, koja je u vreme ubistva imala pet godina, rekla je, međutim, lekarima: "Tata je stavio Bastjana u veš-mašinu jer je bio nevaljao u školici", a te verzije događaja se držala za sve vreme trajanja istrage.

 

Tokom istrage policajci su saznali da otac nije želeo, niti voleo plavokosog Bastjana i da je nad njim sprovodio oštre kazne za dečakovo sve nervoznije ponašanje kod kuće i u vrtiću, pa ga je između ostalog zaključavao u orman.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...