Sud je presudio

Milutin Jeličić Jutka osuđen na tri meseca zatvora zbog seksualnog uznemiravanja

Jeličić je optužen da je polno uznemiravao svoju sekretaricu Mariju Lukić, između ostalog i tako što joj je poslao oko 15.000 neprimerenih poruka

Vesti
Autor:
Milutin Jeličić Jutka osuđen na tri meseca zatvora zbog seksualnog uznemiravanja
Foto: Nemanja Nikolić

Bivši čelnik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka proglašen je krivim i osuđen na tri meseca zatvora, prenosi Tanjug.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe.

Ranije danas tužilaštvo je u završnoj reči zatražilo da se Jeličić osudi na sedam meseci zatvora, dok je on tvrdio da mu je ceo postupak politički "napakovan".

Inače, Jutka se danas konačno pojavio u Osnovnom sudu u Kruševcu, gde je počelo iznošenje završnih reči u slučaju u kojem je on, bivši predsednik opštine Brus, optužen za seksualno uznemiravanje Marije Lukić.

Ispred zgrade suda u Kruševcu i danas u se okupile organizacije koje se bore za prava žena i njihovu zaštitu od nasilja, a u organizaciji "Peščanika" iz Kruševca.

Noseći transparente na kojima je pisalo "Nađoste li ga", "Da nije možda u skupštini", "Pravda za Mariju", želeli su da skrenu pažnju javnosti da je bitno da se ovaj proces privede kraju.

Jeličić je optužen da je polno uznemiravao svoju sekretaricu Mariju Lukić, između ostalog i tako što joj je poslao oko 15.000 neprimerenih poruka.

Suđenje Jeličiću prošlog leta je iz Brusa izmešteno u Kruševac odlukom Vrhovnog kasacionig suda, zbog pritisaka lokalne javnosti.

Za krivično delo nedozvoljene polne radnje, za koje se tereti Jeličić, zaprećena je kazna do tri godne zatvora.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs