Rekord

Svadbarski kupus za Ginisa: U loncu od 560 litara spremljeno 1.500 porcija (FOTO)

Za spremanje tog jela je potrošeno 350 kilograma kupusa, 110 kilograma mesa, 50 kilograma luka, više desetina litara ulja i nekoliko kilograma začina
Vesti
16:24h Autor:
Svadbarski kupus za Ginisa: U loncu od 560 litara spremljeno 1.500 porcija (FOTO)
Foto: Fonet

Domaćinstvo Miluna Tošića u Mrčajevcima kod Čačka danas je pripremilo svadbarski kupus u "loncu" od 560 litara iz kojeg je posluženo oko 1.500 porcija posetiocima "Kupusijade" koja se održava u tom selu.

Za spremanje tog jela je potrošeno 350 kilograma kupusa, 110 kilograma mesa, 50 kilograma luka, više desetina litara ulja i nekoliko kilograma začina, rekli su agenciji Beta u Turističkoj organizaciji Čačka, koja je jedan od organizatora trodnevne manifestacije "Kupusijada".

U Turističkoj organizaciji očekuju da taj kupus uđe u Ginsovu knjigu svetskih rekorda.

Leskovačka roštiljijada: Napravljena najveća pljeskavica na svetu! (FOTO)

Organizatori ističu zadovoljstvo posetom drugog dana "Kupusijade" i kažu da je pored domaćih gostiju, veliki broj posetilaca došao iz Crne Gore, Republike Srpske, Hrvatske, kao i iz Kanade.

Na "Kupusijadi", svečano otvorenoj u petak popodne, danas je u toku takmičenje u kuvanju svadbarskog kupusa u tri kategorije nadmetanja za Zlatni, Srebrni i Bronzani lonac: "Celo selo kuva", "Ugostitelji" i "Pojedinci".Finale takmičenja je sutra, a potom će žiri proglasiti pobednike.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs