Čuvajmo ekologiju

Beograd: Na Vračaru otvoren parking za bicikliste (FOTO)

To jedna od 32 lokacije u Beogradu na kojima će ovakva parking mesta biti postavljena, a sve odluke su donete u dogovoru sa udruženjima biciklista
Vesti
11:00h Autor:
Beograd: Na Vračaru otvoren parking za bicikliste (FOTO)
Foto: Profimedia

Javno komunalno preduzeće "Parking servis" otvorilo je danas ispred opštine Vračar parking za bicikle u obliku ćiriličnog sova "P".

Parking je otvoren na inicijativu beogradskih udruženja biciklista, a ova vrsta parkinga stabilnija je od češljeva za bicikle, jednostavnijeg je izgleda i ne zauzima puno mesta.

Član gradskog veća Dragomir Petronijević rekao je novinarima ispred opštine da je to jedna od 32 lokacije u Beogradu na kojima će ovakva parking mesta biti postavljena, kao i da su sve odluke donete u dogovoru sa udruženjima biciklista.

On je najavio i će uskoro pešačko-biciklističke ulice postati ulica Kneginje Zorke, Ruzveltova, kao i Bulevar Oslobođenja, u kome će biciklistička staza voditi do Avale.

Prema njegovim rečima, u planu je da se biciklističkim stazama sve više povezuju centar grada i Novi Beograd.

"Gledamo da gradu Beogradu omogućimo da što veći deo grada može da se koristi i biciklom. Time čuvamo i ekologiju, životnu sredinu Beograda, ali radimo i na čistijem gradu i zdravijoj naciji", rekao je Petronijević.

Na ulazu u opštinu Stari grad: Otvoren parking za pse! (FOTO)

Foto: Fonet
Foto: Fonet
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs