Pridružite se

Večeras ugasite svetlo: Sat za našu planetu i u Srbiji!

Širom planete večeras u 20.30 na jedan sat će biti isključeno osvetljenje u domovima, školama, poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima, kao deo akcije "Sat za našu planetu" koju organizuje Svetski fond za prirodu
Vesti 19.03.2016. - 15:05h Autor: Tanjug
Foto: Thinkstock

Širom planete večeras u 20.30 na jedan sat će biti isključeno osvetljenje u domovima, školama, poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima, kao deo akcije "Sat za našu planetu" koju organizuje Svetski fond za prirodu.

 

Centralne manifestacije u okviru te akcije u Srbiji će biti održane u Beogradu ispred Skupštine Grada, u Novom Sadu na Trgu slobode i u Nišu na amfiteatru na keju.

 

Cilj akcije je je da se štedi energija i zaštiti planeta od klimatskih promena. U prošlogodišnjoj akciji za sat vremena ušteđeno je, prema procenama, oko 12 odsto struje.

 

Akcija "Sat za našu planetu" je pokrenuta 2007. u Sidneju i postala je globalni pokret u koji se prošle godine uključilo više od dve milijarde ljudi iz oko 7.000 gradova u 172 zemlje sveta, a Srbija se toj inicijativi pridružila 2009.

 

Duška Dimović, direktorka Svetskog fonda za prirodu u Srbiji, rekla je da se ove godine akciji priključio rekordan broj zemalja, njih 178 i više od 7.000 gradova na čitavoj planeti.

 

U Srbiji od prošle godine u ovoj svetskoj akciji učestvuju 91 grad i opština, 172 škole i 110 organizacija civilnog društva.

 

Globalna kampanja "Sat za našu planetu" okuplja pojedince, organizacije, institucije i kompanije i šalje snažnu poruku da je moguće ublažiti posledice klimatskih promena i promeniti svakodnevne navike za dobrobit planete i svih živih bića.

 

Međunarodni dan vrabaca ove godine i u Srbiji: Sačuvajmo najmanje sugrađane!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...