Svaka čast

Ivana Španović osvojila srebro na Svetskom prvenstvu: Postavila novi rekord! (FOTO)

Španovićeva je odlično počela takmčenje i sa skokom od sedam metara iz prve serije bila je najbolja posle prva tri skoka, kada je otpalo osam takmičarki
Vesti
18:32h Autor:
Ivana Španović osvojila srebro na Svetskom prvenstvu: Postavila novi rekord! (FOTO)
Foto: Fonet

U Portlandu se u noći između petka i subote ispisivala istorija!

Reprezentativka Srbije u atletici Ivana Španović osvojila je srebrnu medalju u skoku u dalj na dvoranskom prvenstvu sveta u Portlandu, a do tog odličja je stigla skokom od 7,07 metara, što je rekord Srbije!

Seksi Ivana Španović u svakodnevnom izdanju: Sav taj glamur! (FOTO)

Španovićeva je odlično počela takmčenje i sa skokom od sedam metara iz prve serije bila je najbolja posle prva tri skoka, kada je otpalo osam takmičarki.

U četvrtoj i petoj seriji skakalo je osam najboljih i u petom pokušaju Ivana je skočila 7,07 metara, što je deveti rezultat svih vremena u dvorani.

Druga je u tom trenutku bila svetska šampionka Amerikanka Britni Riz sa preskočenih sedam metara. Poslednju, šestu seriju skakale su samo četiri najuspešnije i tada je zablistala Riz, koja je preskočila 7,22 metra, što Španović u poslednjem pokušaju nije mogla da nadmaši.

Bronzanu medalju osvojila je Britanka Loren Ugen, koja je takmičenje završila sa preskočenih 6,93 metara. Za Ivanu Španović ovo je šesta medalja sa svetskih i evropskih šamionata.

Prošle godine je bila prvakinja Evrope u dvorani, 2014. je na šampionatu Evrope na otvorenom bila druga, a bronzane medalje je osvajala na svetskom prvenstvu na otvorenom 2013, svetskom prvenstvu u dvorani 2014. i na svetskom prvenstvu na otvorenom prošle godine.

Žena koja je odbila da ostari: Osvojila 750 medalja, a sportom počela da se bavi u 65 godini!

Foto: Fonet
Foto: Fonet
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs