Svetski dan deteta

Beograd dobija još jednu dečju kliniku: Evo gde će biti izgrađena Tiršova 2

Radojičić je kazao da će nova bolnica biti vrlo savremena, s obzirom da će biti izgrađena po ugledu na najsavremenije bolnice u Evropi

Vesti
Autor:
Beograd dobija još jednu dečju kliniku: Evo gde će biti izgrađena Tiršova 2
Foto: Profimedia

Nova dečja klinika za najmlađe biće izgrađena u Deligradskoj ulici, najavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić na Svetskom danu dece.

Zaključkom Vlade Srbije određena je lokacija za Tiršovu 2 na kraju Deligradske ulice, što znači da je sve bliža realizacija celokupnog projekta nove dečje klinike.

Radojičić je kazao da će nova bolnica biti vrlo savremena, s obzirom da će biti izgrađena po ugledu na najsavremenije bolnice u Evropi.

Bolnica će imati više od 30.000 kvadrata, sobe će biti jednokrevetne i dvokrevetne, a najnovija oprema će zadovoljiti najsavremenije standarde, dok će u podzemnoj garaži biti mesta za 600 automobila.

Gradonačelnik je naveo i da je lokacija određena tako da "ljudi koji žive sa ove strane reke imaju vrhunsku dečju kliniku", ali i zato što će i bolnica baš na tom mestu mati direktan izlaz na auto-put u dva smera. On je napomenuo je da će biti napravljen kružni tok koji će omogućiti direktno isključenje sa auto puta za Tiršovu 2.

"Iz centra grada pacijenti će imati pristup iz pravca Deligradske ulice. Sa treće strane blizu je i Ginekološko-akušerska klinika, tako da deca koja se rode sa najtežim komplikacijama mogu odmah da se leče ili operišu na novoj klinici", objasnio je Radojičić.

Tiršova 2 je trenutno u fazi izrade urbanističkog projekta, a završava se istovremeno fizibiliti studija. Gradnja će se odvijati u četiri faze, gde je prva rušenje postojećeg objekta, druga igradnja saobraćajnice, u trećoj su pripremni radovi, a četvrta faza je gradnja, navodi se u saopštenju Sekretarijat za informisanje grada Beograda.

Gradonačelnik je dodao i da će planirano rušenje postojećeg objekta na lokaciji buduće klinike započeti tokom zime kada kreću pripremne aktivnosti na terenu za samu izgradnju, a izgradnja će početi na proleće 2020. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs