Nauka i tehnika

Alarm, nasilnik napada: Osmišljen uređaj koji zove policiju umesto vas! (VIDEO)

Naučnici su osmislili uređaj koji umesto vas zove policiju kada se nađete u situaciji da vas neko napada
Vesti
09:06h Autor:
Alarm,  nasilnik napada: Osmišljen uređaj koji zove policiju umesto vas! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube/ ROAR For Good

Uređaj pod nazivom Atina koji je pre svega namenjen nežnijem polu i koji isti štiti od nasilnika, jedinstven je izum dva inžinjera elektrotehnike.

Naime, Jasmin Mustafa i Entoni Gold osnovali su kompaniju Rorar, nakon što su izumeli Atinu, alarmni sastav koji liči na slušalicu i na privezak od ključeva.

"Atinu smo osmislili kako bismo osnažili žene" rekla je Jasmin Mustafa. Ovaj uređaj funkcioniše tako da je dovoljno da se pritisne na tri sekunde. Nakon pritiska on uključuje alarm, dovoljno glasan da uplaši napadača.

Međutim, to nije sve. Istovremeno, ovaj uređaj putem mobilnog telefona šalje poruku prijateljima i porodici da je žrtva napadnuta sa tačnom lokacijom gde se ona nalazi.

Prijatelji i porodica koji primaju poruku, potom imaju izbor da u roku od samo nekoliko sekundi obaveste policiju ili stupe u direktan kontakt sa napadnutom osobom.

"Nošenje Atine preporučujemo svim devojkama koje žive u urbanim, gusto naseljenim područjima, ženama koje rade noću i koje se ne osećaju sigurno u okruženju u kojem žive" rekla je Jasmin.

Atina se može nositi oko struka, na torbici, kao privezak ili ogrlica.

Na visini od 10.000 metara: Umesto toaleta, otvorio vrata aviona!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs