Vesti

Sve je spremno za Noć istraživača u Srbiji: Počinje 6. po redu festival nauke!

Pod sloganom „Zasijajmo zajedno u Noći“, šesta Noć istraživača održaće se 25. septembra od 16 do 23 sata, u deset gradova širom Srbije
Vesti
00:36h Autor:
Sve je spremno za Noć istraživača u Srbiji: Počinje 6. po redu festival nauke!
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Evropska Noć istraživača ove godine obeležava svoj deseti rođendan širom starog kontinenta, a u Srbiji će nauka biti razlog za slavlje u čak deset gradova! Najzanimljivije naučne igre i izazovi biće organizovani upravo u Beogradu, a ulaz na sve događaje je tradicionalno besplatan.

Već od 16 sati uz brojne eksperimente, naučne zadatke i druženja sa istraživačima manifestacija će otvoriti svoja vrata na nekoliko gradskih lokacija: duž cele Knez Mihailove ulice (Galerija Progres - kolonade Privredne komore Srbije - Francuski institut - Biblioteka grada – velika i mala galerija SANU - galerija Singidunum - Institut Servantes), u Akademskom parku ali i u Pedagoškom muzeju, dvorištu Rektorata Univerziteta u Beogradu, zatim ispod kolonada Hemijskog fakulteta kao i u tržnom centru Delta City.

Noć istraživača finansirana je iz programa „HORIZON 2020“ koji predstavlja najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacione delatnosti.

Tragedija u OŠ Miroslav Antić: Nastavnica umrla na času!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs