Jednoglasna odluka

Prestižno priznanje: Seka Sablić dobila nagradu Pavle Vuisić

Specifičnom glumačkom nijansom, neponovljivim šarmom i sugestivnošću likova koje je tumačila na filmu i televiziji, u više nego bogatoj karijeri, sasvim zasluženo ušla u red lauerata nagrade koja nosi ime velikana srpske kinematografije
Vesti
19:48h
Prestižno priznanje: Seka Sablić dobila nagradu Pavle Vuisić
Foto: Kurir / Nebojša Mandić

Žiri za dodelu nagrade "Pavle Vuisić" doneo je jednoglasnu odluku da ta prestižna nagrada Udruženja filmskih glumaca Srbije pripadne dramskoj umetnici Jelisaveti Seki Sablić.

Mrgud velikog srca: Životna priča Pavla Vuisića, večitog boema koji je mrzeo glumu!

Žiri, koji čine prethodni dobitnici Mihailo Janketić, Petar Božović i Marko Nikolić, u obrazloženju navodi da je Sablićeva svojom specifičnom glumačkom nijansom, neponovljivim šarmom i sugestivnošću likova koje je tumačila na filmu i televiziji, u više nego bogatoj karijeri, sasvim zasluženo ušla u red lauerata nagrade koja nosi ime velikana srpske kinematografije.

Obožavana kraljica komedije: Najsmešnije scene Seke Sablić! (VIDEO)

Nagrada "Pavle Vuisić" definiše se kao nagrada za životno delo umetniku, za izuzetan doprinos umetnosti glume na filmu i TV, navodi se u odluci žirija.

Priznanje će biti uručeno na otvaranju jubilarnog 50. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu, 22. avgusta, u Niškoj tvrđavi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs