Nezapamćene vrućine

Talas vreline u Egiptu: Više od 60 ljudi preminulo od posledica visokih temperatura

Prema podacima ministarstva, 581 osoba je primljena u bolnicu zbog iscrpljenosti od vrućine, a 204 ostalo je na bolničkom lečenju
Vesti 12.08.2015. - 20:36h
Foto: Thinkstock

Najmanje 61 osoba je umrla tokom tri dana od posledica vrelog talasa koji je pogodio Egipat, a blizu 600 je primljeno u bolnice, izjavili su egipatski zdravstveni zvaničnici.

 

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da je 21 osoba umrla u utorak, dok je od vrućine u nedelju i ponedeljak umrlo 40 ljudi. Većina žrtava su stariji ljudi, navodi se u saopštenju ministarstva, preneo je Rojters.

 

Prema podacima ministarstva, 581 osoba je primljena u bolnicu zbog iscrpljenosti od vrućine, a 204 ostalo je na bolničkom lečenju. Lokalni mediji su izvestili da su neke od žrtava vrućine bile pacijenti psihijatrijskih bolnica i zatvorenici.

 

Visoke temperature uništavaju useve: Ugroženi kukuruz, soja i šećerna repa

 

Temperature bi danas mogle da dostignu 37 stepeni Celzijusa u hladu, navela je MENA, pozivajući se na meteorološku službu. Leta u Egiptu su obično topla, ali se ovo područje već nekoliko sedmica nalazi pod uticajem nezabeleženog toplotnog talasa.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...