6. juna

Obeležen Dan beba u Tašmajdanskom parku

Manifestacija Dan beba održana je danas u Tašmajdanskom parku, a organizatori su pozvali na smanjenje broja abortusa i pružanje podrške roditeljima i roditeljstvu
Vesti
05:26h Autor:
Obeležen Dan beba u Tašmajdanskom parku
Foto: Ilustracija: Shutterstock

Akcija Dan beba održana je kod spomenika Desanki Maksimović, gde je izveden prigodan kulturno-umetnički program i u vazduh pušteno više od 1.500 plavih i roze balona.

Skup je organizovalo udruženje "Sačuvajmo bebe", koje je poručilo da manifestacija treba da ukaže na veliki broj abortusa koji se u Srbiji godišnje obave i utiče da se edukacijom i podrškom svim ženama, a pre svega budućim mamama, taj broj smanji.

Kako su naveli, procene su da se u Srbiji godišnje obavi između 150.000 i 200.000 abortusa. Ideja skupa je i da se roditeljima, kroz sistemska rešenja u ekonomiji i društvu, pruže uslovi za normalno i zdravo podizanje i vaspitanje dece.

Organizatori se nadaju da će manifestacija postati tradicionalna i da će se održavati svake godine 6. juna, a rečeno je i da je današnji skup najava kampanje "Sačuvajmo bebe" koja takođe treba da ukaže javnosti na broj abortusa koji se u Srbiji obave.

Putnik je porodio u avionu: Žena na svet donela dovojčicu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs