Zbog pogibije sedam osoba

U Srbiji danas dan žalosti

Vlada Srbije je juče na vanrednoj sednici proglasila nedelju, 15. mart, Danom žalosti u celoj zemlji, dok je trodnevna žalost proglašena u Novom Pazaru, a danas je Dan žalosti i u Republici Srpskoj
Vesti
00:18h Autor:
U Srbiji danas dan žalosti
Foto: Beta

U Srbiji je danas Dan žalosti zbog pogibije sedam osoba, među kojima i jedna beba iz Novog Pazara, u padu vojnog transportnog helikoptera Mi-17 kod Aerodroma "Nikola Tesla" u petak uveče u Beogradu.

Vlada Srbije je juče na vanrednoj sednici proglasila nedelju, 15. mart, Danom žalosti u celoj zemlji, dok je trodnevna žalost proglašena u Novom Pazaru, a danas je Dan žalosti i u Republici Srpskoj.

Transportni helikopter VS Mi-17 srušio u petak kasno uveče u širem rejonu aerodroma "Nikola Tesla" u Surčinu, a u udesu su poginuli major Omer Mehić, kapetan Milovan Đukarić, članovi posade Nebojša Trajić i Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić i anesteziolog Miroslav Veselinović iz Novog Pazara, kao i beba iz porodice Ademović.

Komemoracija pripadnicima RV i PVO Vojske Srbije, koji su nastradali u udesu helikoptera, održaće se danas u Komandi RV i PVO u Zemunu, u 12 časova.

Helikopter VS bio je upućen u Rašku da obavi hitan transport zdravstveno ugrožene bebe, što zbog odrona nije moglo da bude obavljeno kombijem do Kliničkog centra u Kragujevcu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs