Da se ne zaboravi

Položeni venci u čast poginulih radnika RTS-a u NATO bombardovanju

Pored brojnih kolega i članova porodica, koji su polagali vence i palili sveće, prisustvovali su i generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević, novinarka Olivera Kovačević, državni sekretar Saša Mirković i predstavnici grada
Vesti 23.04.2016. - 19:49h Autor: Beta
Foto: Fonet

Kod spomenika "Zašto" u Tašmajdanskom parku danas su položeni venci radnicima Radio-televizije Srbije stradalim tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine.

 

Vence su položili ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, članovi porodica, kolege i prijatelji poginulih radnika RTS-a.

 

Vršilac dužnosti direktora televizije Ilija Cerović rekao je da je bombardovanje RTS-a prvi slučaj u istoriji da se protivno demokratiji i običajima rata ubije 16 ljudi. On je istakao da je to "mrlja na obrazu Srbije, jer je malo učinila da se to spreči".

 

Omaž preminulom muzičaru Prinsu: Stižu priznanja iz celog sveta

 

"Znamo ko ih je ubio, ali ne i zašto. Do kada da tražimo od vlasti, da se potraga za pravdom okonča", rekao je Cerović. U ime zaposlenih na RTS-u, Dejan Šuković zahvalio je prisutnima i dodao da je pored poginulih te noći, veliki broj ljudi stradao od posledica bombardovanja.

 

"Svi oni zaslužuju da se ovde dodje i da im se poklonimo. Apelujem na sve da ovo ne zaborave, kako se ne bi ponovilo", rekao je Šuković.

 

Pored brojnih kolega i članova porodica, koji su polagali vence i palili sveće, prisustvovali su i generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević, novinarka Olivera Kovačević, državni sekretar Saša Mirković i predstavnici grada.

 

Radnicima RTS-a minutom ćutanja i polaganjem venaca i noćas u 02.06 kod spomenika "Zašto" poštu su odali porodica, prijatelji i kolege.

 

Foto: Fonet
Foto: Fonet

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...