Tragedija

Beba i šestoro osoba poginuli u udesu helikoptera: Nedelja proglašena Danom žalosti

Kontakt radio vezom sa helikopterom Vojske Srbije izgubljen je sinoć u 22 sata i 31 minut, a u 22 sata i 34 minuta vazduhoplov je nestao sa radarskih pokazivača
Vesti
15:24h Autor:
Beba i šestoro osoba poginuli u udesu helikoptera: Nedelja proglašena Danom žalosti
Foto: Printscreen / Tanjug

Sedam osoba poginulo je kasno sinoć kada se u tragičnoj nesreći srušio vojni helikopter kojim je u Beograd transportovana životno ugrožena beba iz Novog Pazara, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. Nakon uviđaja nadležnih konstatovano je da, na žalost, nakon nesreće, nema preživelih. Helikopter je do Beograda stigao oko 22 sata, kružio je jedno vreme oko aerodroma pokušavajući da sleti. Kontrolni toranj je izgubio vezu sa letelicom sinoć u 22.31 sati, a u 22 sata i 34 minuta vazduhoplov je nestao sa radarskih pokazivača.

U nesreći su stradali pilot Omer Mehić, kapetan Milovan Đukalić, zastavnik Nebojša Trajić, mehaničar letač zastavnik Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić, anestetičar Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović iz Novog Pazara.

Portparol Ministarstva odbrane, major Jovo Krivokapić rekao je Tanjugu da se istražni organi nalaze u širem reonu aerodroma Surčin gde se tragedija dogodila. Prema njegovim rečima, mesto nesreće obezbeđuje vojna policija, uviđaj je u toku, na terenu je zamenik višeg javnog tužioca, a novinarskim ekipama nije dozvoljen pristup.

"Pretpostavlja se da su uzrok nesreće najverovatnije loši vremenski uslovi i magla", naveo je on. Krivokapić je ponovio da će danas biti održana vanredna konferencija za novinare na kojoj će biti saopšteni detalji nesreće.

Tragično nastradalu bebu Hitna pomoć pokušala je da preveze sinoć službenim vozilom za Kragujevac, ali zbog velikog odrona na Ibarskoj magistrali, vozilo nije moglo da stigne do bolnice u tom gradu, te je beba evakuisana vojnim helikopterom.

Premijer Aleksandar Vučić je izrazio saučešće porodicama poginulih, a za sutra je predložio proglašenje Dana žalosti. Vlada je odala poštu stradalima minutom ćutanja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs