Dirljiv gest

Iz poštovanja prema poginulima u Sidneju: Mlada položila bidermajer na dan svog venčanja (FOTO)

U dugačkoj beloj venčanici sa tradicionalnim hidžabom i velom, 23-godišnja mlada došla je sa suprugom da položi svoj bidremajer, među desetinama hiljada drugih buketa, u znak poštovanja prema nedavno stradalim taocima
Vesti
03:38h Autor:
Iz poštovanja prema poginulima u Sidneju: Mlada položila bidermajer na dan svog venčanja (FOTO)

Jedna muslimanska mlada odlučila je da tokom svog najlepšeg dana učini dirljiv gest - svoj bidermajer ostavila je na memorijalnom mestu u Sidneju, u čast troje nedavno poginulih talaca koje je ubio islamski terorista u jednom kafiću.

Naime, u dugačkoj beloj venčanici sa tradicionalnim hidžabom i velom, 23-godišnja Manal Kasem stigla je sa suprugom Mahmodom Homaisijem da položi svoj bidremajer, među desetinama hiljada drugih buketa, u znak poštovanja prema stradalima, prenosi Daily Mail.

Manal je planirala da u centru sa suprugom ovekoveči svoj najlepši dan, ali je od toga odustala nakon tragičnog događaja.

"Želela je da odustane od fotografisanja jer nije želela da je drugi osuđuju što slavi u trenutku kada ljudi pate. Međutim, njen prioritet tokom dana venčanja je bio da poseti memorijalno mesto", izjavila je organizatorka venčanja Dina Keir.

Kako su se mladenci približavali, okupljeni su u čudu gledali šta se dešava, a kada je mlada svoj bidermajer od belih ruža postavila na ogromnu gomilu cveća, usledio je gromoglasan aplauz.

"To je uradila iz poštovanja prema svojoj zemlji, koja će jednog dana da bude zemlja njene dece i unuka", izjavila je Keir.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs