Čarolija

Praznična euforija: Zasijala najviša jelka u Beogradu! (FOTO)

Ovim događajem počeo je i program za najmlađe na Trgu otvorenog srca, gde će mališani moći da uživaju u raznim aktivnostima do 15. januara
Vesti
22:54h
Praznična euforija: Zasijala najviša jelka u Beogradu! (FOTO)
Foto: Tanjug

Najviša jelka u Beogradu konačno zasijala!

Drvo visoko 15 metara ukrašena je simbolima Beograda, ali i sa ukrasima koji nose oznaku "Er Srbija" i "Etihad", koji su pomogli postavljanje jelke.

OVDE pogledajte tradicionalnu jelku Dolče i Gabane - Detinjstvo i tradicija svih zemalja!

Gradonačelnik Siniša Mali je taster kojim je upalio novogodišnje osvetljenje pritisnuo zajedno sa ćerkom, a društvo su im pravili generalni direktor "Er Srbije" Dane Kondić, koji je takođe došao u pratnji mališana, kao i veliki broj dece okupljene na Trgu Republike.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Mali je rekao da je grad želeo da da ulepša novogodišnje praznike Beograđanima i njihovim gostima te da je zbog toga grad okićen malo ranije.

On je istakao da Grad za novogodišnje praznike očekuje rekordan broj turista, i da je to bio dodatni motiv da se grad okiti, ulepša i osvetli, ali i odbacio kritike da je grad isuviše ukrašen.

A kako je ove godine ukrašena Bela kuća, pogledajte OVDE - 26 jelki i 3D ukrasi!

Grad je osvetljen ranije negio inače, ali ni to, kako tvrdi, nije koštalo grad.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

"Grad po prvi put nije koristio podizvođače za postavljanje dekorativnog osvetljenja, već je to uradilo JKP "Javno osvetljenje"", rekao je Mali i zahvalio se svima koji su učestvovali u pripremi, kako je rekao "malog spektakla za našu decu".

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Kada je reč o novogodišnjem programu, Mali je ponovio da će biti postavljene tri bine - na Trgu Republike, Trgu Nikole Pašića i ispred Filozofskog fakulteta, ali je rekao da će se posle Samita znati ko će od izvođača nastupati u novogodišnjoj noći.

Emina Jahović već okitila jelku! Kako to izgleda, pogledajte OVDE.

"Bine će biti postavljene i 30. i 31. decembra i mislim daće to biti najspektakularniji doček do sada. O izvođačima ćete biti upoznati do kraja nedelje, nakon Samita imaćemo podatke ko će učestvovati u novogodišnjem programu", rekao je Mali i dodao da Grad neće snositi troškove tih izvođača, već se traže kompanije i donatori koji bi pomogli u oprganizaciji.

U današnjem muzičko-scenskom događaju za najmlađe na Trgu republike, učestvovali su Minja Subota, Leontina Vukomanović i Tijana Dapčević uz horove "Dečjeg kulturnog centra" i "Čarolija", "Deca kompozitori" - učesnici festivala FEDEMUS, članovi volakne grupe "Nađi svoju zvezdu", i baletskog studija Dečjeg kulturnog centra.

A kako su se medvedi radovali novogodišnjem drvetu, pogledajte OVDE - I životinje vole praznike!

Ovim događajem započeo je novogodišnji program za decu na Trgu otvorenog srca, koji će se svakodnevno odvijati do 15. januara, a mališani će moći da prate programe Dečjeg kulturnog centra, koncerte, predstave, kao i da učestvuju u muzičkim radionicama, maskembalima...

Na Trgu Republike sutra će početi sa radom i novogodišnji biožićni market koji će biti otvoren svakog dana od 10 do 23 sata.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs