Ostaj nedostižan, nem i dalek za sva vremena

Dragi maestro, srećan put: Kako su se poznati oprostili od legendarnog Nikole Simića

Legendarni glumac Nikola Simić preminuo je u osamdesetoj godini života, a ova vest potresla je čitavu naciju
Vesti
06:34h Autor:
Dragi maestro, srećan put: Kako su se poznati oprostili od legendarnog Nikole Simića
Foto: Fonet

Vest o smrti Nikole Simića pogodila je čitavu zemlju, a poznate ličnosti putem društvenih mreža uputile su poslednji pozdrav velikom glumcu, prenosi Story.rs.

Aleksandar Šapić: Nikola Simić je obeležio jedno doba, na koje će nas asocirati njegove uloge, a koje će nam svima ostati u lepom sećanju.

Gordan Kičić, glumac: Dragi Maestro! Srećan put! Bilo je zadovljstvo!

Dado Glišić, pevač: Rip Nikola Simić :(

Vladimir Đurđević, dramski pisac: Nikada neću priznati dve stvari: Državu Kosovo i Duška Dugouška koji nije Nikola Simić. Zbogom šefe.

Saška Janković

, pevačica: :(((((( Ode genijalac.

Katarina Ostojić Kaya, pevačica: Nema više našeg Duška...RIP VELIKANU!!! :(((

Stefan Cvijović Cvija, pevač: Počivaj u miru legendo :(

Marija Šerifović, pevačica: Rip Nikola Simić! Nikada Vas nećemo zaboraviti!

Dimitrije Vojinov, dramaturg: Preminuo Nikola Simić. Bio je neumoran profesionalac i svakom projektu je dodavao jednu novu dimenziju.

I poseban pozdrav uputio je čuveni glumac Dragan Vujić Vujke:

Večeras je još jedan Kolos od Glume odlučio da nas napusti i ode u nebeski teatar. Poslednji put sam od njega dobio poruku, kada sam mu čestitao 80. rođendan, u kojoj je stajala njegova iskrena radost i zadovoljstvo. Nije voleo glamur, gužve, slavu, ali je bio Gospodin Beograđanin, vrli intelektualac, znao i uradio bezmerno mnogo i privatno, a i poslovno.

Po mišljenjima mnogih, zaista jedan od najkompletnijih dramskih umetnika u Srbiji IKADA. Karakter i tobožnja nepristupačnost ovog ljubimca Života i Ljubavi bila je skrama, ispod koje je bitisao gamen, filantrop i velemajstor prozivljenog. Igrao se ulogama i karakterima kao sa svojim najdražim igračkama. I to sa merom,studiozno i raznoliko. Ostaj nedostižan, nem i dalek ... za sva vremena. Srećan i ponosan što sam bio njegov savremenik. Srbija, Beograd i kultura je ostala bez još jednog Generala za glumu. Srećan put, dragi naš Johnny! Voli Vas iskreno Vaš glumac tananih emocija Dragan Vujić Vujke.

Komemoracija povodom smrti Nikole Simića biće održana u petak 14. novembra u 12h na Sceni Ljuba Tadić Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Nikola Simić će biti sahranjen istog dana u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Opelo počinje u 14h.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs