PATRONAŽNA SESTRA KAO OMILJENI GOST U PORODICI

Koliko su važne patronažne sestre govori i činjenica da njihovo prvo kupanje beba često završi u porodičnim albumima.

Vesti
Autor:
PATRONAŽNA SESTRA KAO OMILJENI GOST U PORODICI
Foto: Promo

Tu se veza između porodice i patronažne sestre ne prekida, samo učvršćuje. One aktivno sa novim roditeljima prate rast i razvoj deteta do četvrte godine.

Kroz osmeh patronažna sestra Doma zdravlja Kuršumlija Milica Pituljić opisuje svoj posao: „Biti patronažna sestra je privilegija. Mi učestvujemo u najradosnijim trenucima svake porodice. To je trenutak kada u kuću dolazi novi član - beba. Postajemo omiljeni gosti parovima koji su usplahireni, radosni i umorni od prve neprospavane noći.“

Uloga patronažnih sestara je veoma važna. Posmatraju celu porodicu i izlaze im u susret za sve njihove potrebe i slatke muke. One su tu da obuče roditelje i zajedno sa njima prebrode sve njihove strahove. Uz njihovu pomoć porodica se opušta i zakoračuje u novi svet - svet roditeljstva.

Rosa voda
foto: Promo

Milica Pituljić kaže da je teško izdvojiti najemotivniji trenutak kome je ona prisustvovala. „Ulaskom u dom svake nove porodice pojavljuju se i novi izazovi i izlivi emocija. Izdvojila bih najpre porodice koje se dugi niz godina leče od steriliteta.“

Rosa voda već više od jedne decenije pokreće i podržava inicijative i projekte za stvaranje boljeg okruženja kako za mame i bebe tako i za celu porodicu. Uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, tokom prve polovine 2022. godine Rosa je prikupljala 1 dinar od svake prodate 1,5 l boce za podršku patronažne službe i unapređenje rada Škola roditeljstva širom Srbije.

Za roditeljstvo prirodno kao Rosa!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs